Τετάρτη , 18 Μαΐου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Σέρρες: Συναγερμός για νέες πλημμύρες

Σέρρες: Συναγερμός για νέες πλημμύρες

Συνεχίζονται οι καταστροφές στη Βόρειο Ελλάδα λόγω υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα.

serres1

 

Συναγερμό έχει σημάνει για άλλη μια φορά στις περιοχές κατά μήκος του Στρυμόνα, καθώς οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες και οι συνεχείς βροχοπτώσεις τόσο στις Σέρρες όσο και  στη Βουλγαρία, ενίσχυσαν τη ροή και την ορμή των νερών του ποταμού, που «έπνιξαν» τα πρόχειρα προστατευτικά αναχώματα.

Πάνω από 100.000 καλλιεργήσιμες  εκτάσεις γης έχουν βυθιστεί στα νερά του Στρυμόνα, νοτιοανατολικά του νομού Σερρών, με τους αγρότες να βρίσκονται πλέον σε πλήρη απόγνωση.

Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο δήμος Εμμανουήλ Παππά προχώρησε στην εκκένωση κτηνοτροφικής μονάδας στο Παραλίμνιο, για να σώσει το ζωικό κεφάλαιο της μονάδας, το οποίο κινδύνευε με πνιγμό, εξαιτίας της υπερχείλισης του ποταμού Στρυμόνα. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού και απομάκρυνσης των 340 αγελάδων, που βρίσκονταν στην κτηνοτροφική μονάδα, ξεκίνησε αργά χθες τη νύχτα, με τα συνεργεία του δήμου να μεταφέρουν πάνω σε πλατφόρμες φορτηγών, δέκα- δέκα τα ζώα, μακριά από τη μονάδα προκειμένου να τα σώσουν από τα ορμητικά νερά του ποταμού που είχαν αρχίσει να απειλούν από χθες το βράδυ τις εγκαταστάσεις.

«Τα νερά γύρω από την κτηνοτροφική μονάδα έχουν ξεπεράσει ήδη τα τρία μέτρα ύψος, ενώ μέχρι το βράδυ αναμένεται να την καλύψουν» δήλωσε ο δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά, Δημήτρης Νότας, προσθέτοντας ότι «μέχρι τώρα πάνω από 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης στην περιοχή, έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται στον πυθμένα μίας τεράστιας λιμνοθάλασσας».

Στον δήμο Βισαλτίας, στα δημοτικά διαμερίσματα Λυγαριάς και Δημητριτσίου, εκατοντάδες εκτάσεις με σπαρμένα τεύτλα, καλαμπόκια και τριφύλλια έχουν «πνιγεί».

 

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Σφοδρή χαλαζόπτωση σε περιοχές του λεκανοπεδίου

Μια απίστευτα δυνατή χαλαζόπτωση,σημειώνεται αυτή την ώρα σε περιοχές του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων. Το χαλάζι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments