Πέμπτη , 8 Φεβρουαρίου 2024
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / «Ούτε θα περάσει, ούτε θα εφαρμοστεί», η θέση του ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

«Ούτε θα περάσει, ούτε θα εφαρμοστεί», η θέση του ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

Το ΜέΡΑ 25 Ιωαννίνων εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία αντιτάσσεται στην ψήφιση και εφαρμογή του Σχεδίου Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, όπως αναφέρεται ακολούθως:

«Ενόσω η αντιμετώπιση της συνεχιζόμενης παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού συνυφαίνεται με την εισαγωγή και υποχρεωτική ισχύ μέτρων περιορισμού των ελευθεριών, που παρεμβαίνουν στην συνήθη σε καιρό ειρήνης λειτουργία της υφιστάμενης μορφής δημοκρατίας, η Κυβέρνηση κατέθεσε στη Βουλή και ετοιμάζεται να ψηφίσει ένα πρωτοφανές Σχέδιο Νόμου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Το τελευταίο μετατοπίζει την καθημερινότητα του ελληνικού πανεπιστημίου σε αυταρχική κατεύθυνση, συγκρινόμενο αρνητικά με συγχρονικές αντίστοιχες νομοθεσίες δημοκρατικών χωρών.

Οι σχεδιαζόμενες αλλαγές δεν αντιμετωπίζουν τις πραγματικές ανάγκες και τα σύγχρονα διακυβεύματα, τόσο του πανεπιστημίου και της κοινωνίας όσο και της εποχής, μαρτυρώντας την ένδεια της κυβερνητικής πολιτικής για την εκπαίδευση και την απουσία οράματος για την ανόρθωση και ανθοφορία της κοινωνίας. Μάλιστα η επιχειρούμενη στο Σχέδιο Νόμου σύγχυση των διακριτών αποστολών και λειτουργιών των Υπουργείων Παιδείας και Προστασίας του Πολίτη είναι τέτοια, ώστε αυτό αδυνατεί να συγκεντρώσει όχι μόνον την καθολική στήριξη της πολιτικής παράταξης που το εισάγει αλλά και την στήριξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων.

Tο πανεπιστήμιο χρειάζεται περισσότερη και πραγματική δημοκρατία και όχι διολίσθηση των λειτουργιών και της διοίκησής του σε αυταρχικές κατευθύνσεις. Το σχέδιο νόμου δεν θα περάσει και δεν θα εφαρμοστεί.»

Δείτε Επίσης

Συνάντηση δημάρχου Ιωαννίνων με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης

Τον πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, Βαγγέλη Λιόλιο, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του ο δήμαρχος ...