Κυριακή , 3 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Σημαντική εξέλιξη: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ,σήμερα ,τελευταία μέρα της σχετικής διαδικασίας

Σημαντική εξέλιξη: Υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ,σήμερα ,τελευταία μέρα της σχετικής διαδικασίας

for_web_1 Από:Γιώργος Γκόντζος .Σύμφωνα με  έγκυρες πληροφορίες υπερκαλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου ,σήμερα, τελευταία μέρα της σχετικής διαδικασίας η οποία άρχισε στις 27 Νοεμβρίου. Εκτός από το κεφάλαιο του θεσμικού επενδυτή της ημεδαπής μετά την συμφωνία που είχε ανακοινώσει πριν λίγες μέρες  η διοίκηση της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, ο οποίος θα καταβάλει το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων που έπρεπε  να συγκεντρωθούν για να καλυφθεί ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης που αποφασίστηκε στη Γενική της Συνέλευση στις 24.11.2015,στην πρόσκληση για την αύξηση του συνεταιριστικού κεφαλαίου ανταποκρίθηκαν χιλιάδες Ηπειρώτες .  Η διοίκηση της Τράπεζας είχε απευθύνει πρόσκληση για  την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επισημαίνοντας ότι     “η Τράπεζα πρέπει να παραμείνει στα χέρια των συνεταίρων της και να συνεχίσει να στηρίζει τους Ηπειρώτες έτσι ώστε να λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης και κοινωνικής προσφοράς καθώς επίσης, ότι αποτελεί καθήκον και υποχρέωση όλων να στηρίξουν την συνέχεια και τη λειτουργία της Τράπεζας.”

Η διαδικασία της αύξησης συνεχίζεται και το επόμενο διάστημα .

Υπενθυμίζεται ότι η πρόσφατη Γενική Συνέλευση  της Τράπεζας μεταξύ άλλων αποφάσισε ομόφωνα:
– Αλλαγή του καταστατικού της Τράπεζας έτσι ώστε να ενσωματωθούν σε αυτό όλα όσα επιβάλλονται από το νόμο 4340/2015 αναφορικά με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών που επιτρέπει, την είσοδο θεσμικών επενδυτών ή και την είσοδο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας στις Συνεταιριστικές Τράπεζες στην περίπτωση που παραστεί ανάγκη.
– Η υιοθέτηση και η για πρώτη φορά εφαρμογή των ΔΠΧΑ στις συνεταιριστικές τράπεζες από την 1/1/2015 για σκοπούς ενοποιημένης εποπτείας του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος και συνεπώς η εφαρμογή των διατάξεων του ΔΛΠ 39 οδήγησε σε σημαντική αύξηση της πρόβλεψης απομείωσης των στοιχείων ενεργητικού, και για τον λόγο αυτό  αποφασίστηκε μείωση της ονομαστικής αξίας της μερίδας από 3,44 € εκάστη σε 0,50 € εκάστη.
– Τέλος, ενημερώθηκαν τα μέλη ότι η Τράπεζα έλαβε την άδεια της Τράπεζας της Ελλάδος για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 15 εκ. ευρώ εκ των οποίων τα 7,5 εκ. ευρώ θα καλυφθούν με νέες συνεταιριστικές μερίδες και 7,5 εκ. ευρώ με έκδοση ομολόγων Μειωμένης Εξασφάλισης. Εξουσιοδοτήθηκε δε το Διοικητικό Συμβούλιο να αποφασίσει για την τιμή της διάθεσης των νέων συνεταιριστικών μερίδων η οποία θα κυμανθεί από € 0,50 – € 0,95 καθώς και για τον καθορισμό του επιτοκίου του ομολόγου από 5-8%.

Δείτε Επίσης

Κορονοϊός: 355 νέα κρούσματα στην Ήπειρο, τα 189 στο Νομό Ιωαννίνων

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο 2/7 τα στοιχεία από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments