Τρίτη , 27 Ιουλίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Στην επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων και επιμνημόσυνης δέησης για τους 6 ταυτοποιηθέντες Ελληνες στρατιωτικούς, πεσόντες στην Κύπρο το 1974, παρέστη ο βουλευτής Ιωαννίνων(ΝΔ) Κ. Τασούλας

Στην επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων και επιμνημόσυνης δέησης για τους 6 ταυτοποιηθέντες Ελληνες στρατιωτικούς, πεσόντες στην Κύπρο το 1974, παρέστη ο βουλευτής Ιωαννίνων(ΝΔ) Κ. Τασούλας

images (2)Από:Γιώργος Γκόντζος

Στην επίσημη τελετή υποδοχής των λειψάνων και επιμνημόσυνης δέησης για τους 6 ταυτοποιηθέντες Ελληνες στρατιωτικούς, πεσόντες στην Κύπρο το 1974, παρέστη ο βουλευτής Ιωαννίνων κ.Κώστας Τασούλας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Ν.Δ κ.Κ.Μητσοτάκη.

Η επίσημη υποδοχή των λειψάνων έγινε σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης παρουσία της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της Ελλάδας και της Κύπρου και συγγενών των πεσόντων.

Ο κ.Κ.Τασούλας ερωτηθείς από δημοσιογράφους δήλωσε:

«Τιμούμε σήμερα επωνύμως πεσόντες στρατιωτικούς στα γεγονότα της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974.

Με τη διαδικασία της ταυτοποίησης με το DNA συγγενών αναγνωρίζονται οι ηρωϊκοί νεκροί της κυπριακής τραγωδίας, τιμάται κατά τον πρέποντα τρόπο η μνήμη τους και λαμβάνει τέλος η καρτερία δεκαετιών των οικείων τους.

Είχα την τιμή να μετέχω στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης όταν έγιναν το 2008 οι πρώτες ταυτοποιήσεις πεσόντων με επιστημονικές μεθόδους.  Κάθε πόλεμος δεν τελειώνει με την παύση των εχθροπραξιών.  Οι εχθροπραξίες συνεχίζονται επί δεκαετίες μέσα από οικογενειακές δοκιμασίες και αναζητήσεις προσφιλών προσώπων.  Με τη σημερινή τελετή πέφτει η αυλαία για άλλους 6 ηρωϊκώς πεσόντες, που τιμούνται όπως επιβάλει η θρησκεία και η τήρηση εκ μέρους τους του στρατιωτικού όρκου».

Δείτε Επίσης

Το μήνυμα της Π.Γ. του Κ.Κ.Ε. για την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας

Την ακόλουθη ανακοίνωση εξέδωσε η Π.Γ. του Κ.Κ.Ε., με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της υγείας, ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of