Παρασκευή , 14 Μαΐου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Στην Κύπρο ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ

Ξεκινούν και πάλι οι συνομιλίες για το Κυπριακό

aide

Ενθαρρυντικές ενδείξεις διαβλέπουν τα Ηνωμένα Έθνη για ενδεχόμενη επανέναρξη των συνομιλιών στο Κυπριακό, γι’ αυτό και ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα, Έσπεν Άιντε, επιστρέφει στην Κύπρο την ερχόμενη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών, ο κύριος Άιντε, κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην Κύπρο, έγινε δέκτης θετικών ενδείξεων για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Ο ειδικός σύμβουλος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, υπογραμμίζεται, «παραμένει αισιόδοξος σε ό,τι αφορά τις προοπτικές επιστροφής σε δομημένες διαπραγματεύσεις, στοχευμένες σε θετικό αποτέλεσμα, και προσδοκά ότι η επίσκεψη του θα αποτελέσει σημαντικό βήμα ανανέωσης της δυναμικής για επανέναρξη των συνομιλιών».

Ο κ. Άιντε, ο οποίος θα παραμείνει στην Κύπρο έως τις 8 Απριλίου, θα έχει χωριστές συναντήσεις με τον Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη και τον Ντερβίς Έρογλου.

Θα διαβουλευθεί, επίσης, με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, την ουσιαστική τους προετοιμασία.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Μιχαηλίδης( Κύπριος Δημοσιογράφος)-Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του Ερντογάν και του κατοχικού καθεστώτος για να ανοίξουν ένα τμήμα των Βαρωσίων–Η φιέστα της τουρκοποίησης

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—“Δεν είναι ένα σκηνικό που έγινε εν μια νυκτί.Είναι μια καλά σχεδιασμένη επιχείρηση του ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of