Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Ενδιαφέρουσες φωτογραφίες / Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ζηρού

Στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ζηρού

IMG_3963

Στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες συμμετέχει και επίσημα ο Δήμος Ζηρού. Στην ετήσια Γενική Συνέλευση του Δικτύου Πόλεων με Λίμνες, που πραγματοποιήθηκε στη Λίμνη Πλαστήρα, στις 7 και 8 Νοεμβρίου, λόγω απουσίας του Δημάρχου κ. Καλαντζή στο εξωτερικό, τον Δήμο Ζηρού εκπροσώπησε η δημοτική σύμβουλος κ. Γεωργάνου Ελένη, η οποία μετέφερε το αίτημα του Δήμου για ένταξη και συμμετοχή στο Δίκτυο Πόλεων με λίμνες.

Η κ.Ε. Γεωργάνου παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά της λίμνης Ζηρού, αναφέρθηκε στα τοπικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της λίμνης, στις συντονισμένες προσπάθειες αξιοποίησης και ανάδειξής της που καταβάλει η διοίκηση προκειμένου η εξέλιξη αυτή να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ έκανε και μία μικρή αναφορά στην τεχνητή λίμνη του Λούρου ποταμού στον Άγιο Γεώργιο η οποία προέκυψε από το φράγμα του υδροηλεκτρικού σταθμού.

Το αίτημα του Δήμου Ζηρού έγινε δεκτό και έτσι ο Δήμος συμμετέχει στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες, ως ισότιμο μέλος του φορέα, στον οποίο συμμετέχουν Δήμοι με κοινό στοιχείο την ύπαρξη φυσικών ή τεχνητών λιμνών στις περιοχές τους.

Με τη συμμετοχή στο Δίκτυο Πόλεων με Λίμνες ο Δήμος Ζηρού θα επιδιώξει -μέσα και από τη δικτύωση με άλλους Δήμους της Ελλάδας-  να αυξήσει την πίεση, στη διεκδίκηση Κοινοτικών πόρων για υλοποίηση αναπτυξιακών έργων και έργων προστασίας του περιβάλλοντος.

Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι το  Δικτύου Πόλεων με Λίμνες ιδρύθηκε το 2012 με πρωτοβουλία δημάρχου Δωρίδος κου Γιώργου Καπεντζώνη, με σκοπό την αμοιβαία ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών, στον τομέα της διαχείρισης των λιμνών, στο επίπεδο του πολιτισμού, της κοινωνίας, της οικονομίας αλλά και στη συλλογική διεκδίκηση και αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων για τις λίμνες των μελών του δικτύου.

Κατά την ετήσια γενική συνέλευση του δικτύου στην Λίμνη Πλαστήρα παρουσιάστηκε το μητρώο λιμνών της Ελλάδας, ενώ διερευνήθηκε και η διαδικασία αξιοποίησης ευρωπαϊκών προγραμμάτων, μεταξύ αυτών το “BalkanMed” και το “Europeforcitizens”.

Δείτε Επίσης

“Συναίσθηση του ρόλου μας στην κοινωνία”-Ο Η.Μπούας διευθυντής του δημόσιου ΙΕΚ Ηγουμενίτσας μιλά για τις δραστηριότητες του οργανισμού με αφορμή την 1η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΧΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Προσπαθούμε η εκπαίδευση να μην αφορά μόνο γνώσεις και κατάρτιση ,να μην είναι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x