Κυριακή , 23 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα Βαρθολομαίου για τον αδικοχαμένο Β.Γιακουμάκη

Συγκίνηση προκαλεί το μήνυμα Βαρθολομαίου για τον αδικοχαμένο Β.Γιακουμάκη

Στον άτυχο νέο, που σήμερα θα γιόρταζε την ονομαστική του εορτή, αναφέρθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης

vartholomaios

Συγκλονισμένος από τον «πρόωρο και άδικο θάνατο» του Βαγγέλη Γιακουμάκη εμφανίστηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο οποίος μίλησε για τον αδικοχαμένο νέο ανήμερα του Ευαγγελισμού που θα εόρταζε τα ονομαστήρια του.

Σε επιστολή που απέστειλε χθες προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο, από τον οποίο ζητά να διαβιβάσει τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια Γιακουμάκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης σημειώνει ότι ο Βαγγέλης «θα εορτάσει τα ονομαστήριά του μετά των αγγέλων».

«Δεν θα μπορούσαμε να μην θυμηθούμε το αδικοχαμένο παλικάρι»

Όπως κάθε χρόνο, ανήμερα του Ευαγγελισμού, ο Οικουμενικός Πατριάρχης χοροστάτησε στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Βαφεοχώριο, στην κοινότητα όπου γεννήθηκε ο μακαριστός προκάτοχός του, Πατριάρχης Ιωακείμ ο Γ’. Αμέσως μετά την λειτουργία ο Πατριάρχης τέλεσε το καθιερωμένο τρισάγιο στον τάφο των γονέων του μακαριστού Ιωακείμ, που βρίσκεται πίσω από το Ιερό του Ναού. Μόνο που σήμερα ο Πατριάρχης μνημόνευσε ένα ακόμα όνομα, αυτό του νεαρού Βαγγέλη Γιακουμάκη που τόσο πρόωρα και άδικα έφυγε από την ζωή.

«Σήμερα του Ευαγγελισμού δεν θα ήταν δυνατό να μην θυμηθούμε με συγκίνηση και στοργή ένα αδικοχαμένο παλικάρι, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη που έχασε τη ζωή του κατά τρόπο μυστηριώδη, πρόωρα και άδικα», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην ομιλία του στην κοινοτική αίθουσα, παρουσία των Μητροπολιτών Μυριοφύτου και Περιστάσεως Ειρηναίου και Κυδωνιών Αθηναγόρα, του Προξένου της Ελλάδος στην Πόλη, Αθανασίου Αστρακά και πλήθους πιστών από την Ομογένεια και την Ελλάδα. «Σκέπτομαι τον πόνο της μητέρας», πρόσθεσε εμφανώς συγκινημένος ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Πατριαρχικό γράμμα συμπαράστασης

Χθες ο Οικουμενικός Πατριάρχης απέστειλε επιστολή προς τον Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου Ευγένιο με την οποία του ζητά να διαβιβάσει στους οικείους, στους συγχωριανούς και τους φίλους του Βαγγέλη την βαθύτατη συμπάθεια και τα συλλυπητήρια του. «Γνωρίζουμε ακόμη ότι όλη η αγάπη και όλοι οι λόγοι μας δεν είναι ικανοί να απαλύνουν τον αβάστακτο πόνον των οικογενών του μεταστάντος», τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες ο Οικουμενικός Πατριάρχης ο οποίος εκφράζει την παράκλησή του προς τον Θεό να βοηθήσει την οικογένεια του αδικοχαμένου νέου να σηκώσει τον βαρύτατό σταυρό της.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συγχαίρει τον Μητροπολίτη Ευγένιο για την καθημερινή συμπαράστασή και την στήριξη που προσφέρει στην σκληρά δοκιμαζόμενη οικογένεια Γιακουμάκη.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x