Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Συνάντηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

Συνάντηση της Μ. Τζούφη(ΣΥΡΙΖΑ) με την ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων

20170922_102519Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)–Συνάντηση με την Πρόεδρο της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), κα. Νατάσα Μπέγκα, πραγματοποίησε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη με στόχο να ενημερωθεί για τις δράσεις του τοπικού παραρτήματος.

Η Διοίκηση της ΕΛΕΠΑΠ παρουσίασε το σχεδιασμό της ώστε να εφαρμόσει θεραπευτικό πρόγραμμα για παιδιά όλων των ηλικιών με αυτισμό, όπως επίσης και τη δημιουργία εφτά (7) νέων Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ). Η κάθε ΣΥΔ αποτελεί μια σύγχρονη κατοικία όπου με τη βοήθεια κατάλληλου και εξειδικευμένου υποστηρικτικού προσωπικού, τα άτομα με νοητική υστέρηση μπορούν να σχεδιάζουν μια ασφαλή και αξιοπρεπή διαβίωση καθώς και να διαχειριστούν μόνοι τους την καθημερινότητά τους. Επιπρόσθετα εξετάζεται η λειτουργία δομών βραχυχρόνιας φιλοξενίας εντός των ΣΥΔ.

Παράλληλα η ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων προσανατολίζεται στην ενίσχυση του προγράμματος επαγγελματικής απασχόλησης για άτομα με μικρή νοητική υστέρηση και την αποκατάσταση ατόμων με επίκτητες εγκεφαλικές βλάβες, ενώ έπειτα από συμφωνία με τη Νευρολογική Κλινική του Π.Γ.Ν.Ι., παρακολουθούν την πορεία της υγείας των παιδιών και αξιολογούν τις αλλαγές στη συμπεριφορά τους.

Η βουλευτής Ιωαννίνων ανέφερε πως οι ΣΥΔ αποτελούν σημαντικό και πρωτοποριακό έργο για τα ελληνικά δεδομένα, τόσο σε επίπεδο παροχής υπηρεσιών όσο και σε επίπεδο απασχόλησης εξειδικευμένου προσωπικού. Στη συνέχεια πρότεινε την ενεργό συμμετοχή της ΕΛΕΠΑΠ στις διαδικασίες του επερχόμενου Συνεδρίου Περιφερειακής Ανάπτυξης για την Ήπειρο, ενώ δεσμεύτηκε να μεταφέρει ζητήματα που χρήζουν νομοθέτησης στα αρμόδια Υπουργεία.

Τέλος, αναφέρθηκε στην πρόσφατη νομοθέτηση που θωρακίζει περεταίρω τα δικαιώματα των ΑμεΑ, με σεβασμό στη Διεθνή Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες, όπως επίσης και στη δημιουργία των Κέντρων Κοινότητας που αποσκοπούν στην εξυπηρέτηση και διασύνδεση των πολιτών με όλα τα κοινωνικά προγράμματα και υπηρεσίες που υλοποιούνται στην εκάστοτε περιοχή παρέμβασης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of