Σάββατο , 31 Οκτωβρίου 2020
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Συναγερμός στο Μεξικό μετά από την κλοπή ραδιενεργού υλικού

Συναγερμός στο Μεξικό μετά από την κλοπή ραδιενεργού υλικού

Η κλοπή σημειώθηκε στο Καρντένας, της πολιτείας Ταμπάσκο, στο νοτιο-ανατολικό Μεξικό

mexico police

Συναγερμός σήμανε σε πέντε πολιτείες του Μεξικού μετά την κλοπή ιριδίου-192, ενός ραδιενεργού υλικού που προορίζεται για βιομηχανική χρήση. Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, η κλοπή σημειώθηκε στο Καρντένας, της πολιτείας Ταμπάσκο, στο νοτιο-ανατολικό Μεξικό, και ο συναγερμός αφορά τις μονάδες πολιτικής προστασίας στις πολιτείες Ταμπάσκο, Καμπέτσε, Τσιάπας, Οαχάκα και Βερακρούς.
Το υλικό το οποίο εκλάπη χρησιμοποιείται στη βιομηχανική ραδιογραφία και εάν βγει από το προστατευτικό του περίβλημα καθίσταται ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους ανθρώπους, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στην οποία σημειώνεται ότι ήδη έχουν ειδοποιηθεί η Γραμματεία Εθνικής Αμυνας (Στρατός και Πολεμική Αεροπορία) και το Πολεμικό Ναυτικό.
Εάν δεν ακολουθηθεί το πρωτόκολλο ασφαλείας, η πηγή του ιριδίου-192 μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες ή να αποβεί και θανατηφόρα σε περίπτωση παρατεταμένης επαφής, προειδοποιεί η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Το περιστατικό είναι το τελευταίο μίας σειράς κλοπών ραδιενεργών υλικών τα τελευταία χρόνια στο Μεξικό. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι δράστες είχαν ως στόχο την κλοπή των φορτηγών αγνοώντας τον επικίνδυνο χαρακτήρα του φορτίου τους.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος -Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι καθαρά αποσταθεροποιητικός

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τα σχέδια σε βάρος της Αρμενίας, την ηρωική στάση του λαού της , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of