Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Σφοδρή χιονοθύελλα στη Σλοβενία

Σφοδρή χιονοθύελλα στη Σλοβενία

Η σφοδρότερη χιονοθύελλα του φετινού χειμώνα πλήττει τη δυτική Σλοβενία, με ανέμους που πνέουν με 100 χλμ. την ώρα να σαρώνουν την περιοχή Καρστ. Σχολεία έχουν κλείσει και επιβλήθηκαν περιορισμοί στην κυκλοφορία των βαρέων…

 

οχημάτων στον εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας.

Νωρίς το πρωί, απαγορεύθηκε η διέλευση των φορτηγών από τις συνοριακές διαβάσεις με την Ιταλία, την Κροατία και την Ουγγαρία και περιορίστηκε η κυκλοφορία τους στο οδικό δίκτυο, ώστε να αποφευχθεί συσσώρευση βαρέων οχημάτων σε λωρίδες έκτακτης ανάγκης, κάτι που προκάλεσε σοβαρά προβλήματα, όταν κακοκαιρία είχε πλήξει τη χώρα πριν από τρία χρόνια.

Φορτηγά μπορούν να εισέρχονται στη χώρα μόνον από τα σύνορα με την Αυστρία και η εθνική εταιρεία αυτοκινητοδρόμων DARS ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει πλήρη απαγόρευση των φορτηγών σε όλη τη χώρα, αν η χιονόπτωση ενταθεί, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι Αρχές συνέστησαν στους οδηγούς οχημάτων να γεμίζουν το ρεζερβουάρ με καύσιμα προτού μετακινηθούν, να χρησιμοποιούν κυρίως τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τους ηλικιωμένους να μείνουν στα σπίτια τους, εκτός αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη.

Τα σχολεία παρέμειναν κλειστά στους δήμους Αϊντοβτσίνα και Βίπαβα, όπως επίσης και κέντρα ημερήσιας φροντίδας και δημόσιοι οργανισμοί εξαιτίας του φόβου ότι οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους το απόγευμα, καθώς αναμένεται επιδείνωση του καιρού και περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων, που θα πνέουν με ταχύτητα έως και 140 χιλιόμετρα την ώρα.

Πολλά σχολεία αναμένεται να μείνουν κλειστά αύριο, Παρασκευή, στο δυτικό και ανατολικό τμήμα της χώρας. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι διευθυντές των σχολείων θα αποφασίσουν αν θα λειτουργήσουν τα σχολεία αύριο ή όχι.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση της χιονόπτωσης και αύριο και ότι το ύψος του χιονιού θα φθάσει πάνω από τα 70 εκατοστά σε ορισμένες περιοχές.
Κόκκινος συναγερμός, λόγω της κακοκαιρίας, ισχύει σήμερα στη δυτική Σλοβενία και αύριο αναμένεται να κηρυχθεί σε ολόκληρη τη χώρα.

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments