Κυριακή , 20 Ιουνίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / “Τα Τζουμέρκα…….αλλιώς” στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζή»

“Τα Τζουμέρκα…….αλλιώς” στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζή»

Την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Πολυχώρου «Δ. Χατζή», θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: «Τα Τζουμέρκα……. αλλιώς. Διαφορετικές όψεις του πολιτισμού τους μέσα στους αιώνες», όπου θα παρουσιαστούν, με ποικίλους τρόπους, επιλεγμένοι σταθμοί της ιστορίας και του πολιτισμού των Τζουμέρκων από την απώτατη αρχαιότητα έως σήμερα.

Για τον πολιτισμό των Τζουμέρκων θα μιλήσουν: ο Ιωάννης Μπενέκος, αρχιτέκτονας και η Κωνσταντίνα Ζήδρου, αρχαιολόγος. Ο ηθοποιός – κουκλοπαίχτης Σωκράτης Παππάς θα αποδώσει, θεατρικά, τη σύγχρονη κατάσταση στην περιοχή. Οι μουσικοί Πέτρος Μόκας, τραγούδι – κλαρίνο και Ιωάννης Κωσταδήμας λαούτο θα μας ταξιδέψουν στην πλούσια μουσική της παράδοση. Ο μαθητής Απόστολος Τσόλας θα εκφράσει, με στίχους, τα συναισθήματά μας για την κατάρρευση του Γεφυριού της Πλάκας. Η Αλεξάνδρα Μπόμπολη θα συντονίσει και θα παρουσιάσει το σύνολο της εκδήλωσης, με το δικό της μοναδικό τρόπο.

Η εκδήλωση θα πλαισιωθεί και από μία περιήγηση, μέσω φωτογραφιών, στα Τζουμέρκα του χθες και του σήμερα μέσα από τον φακό του Κ. Μπαλάφα και άλλων Τζουμερκιωτών δημιουργών.

Αλεξάνδρα Μπόμπολη – Κωνσταντίνα Ζήδρου

Είσοδος ελεύθερη

Διοργάνωση: Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών

 Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου

Δείτε Επίσης

Ευχές από Μ. Ελισάφ για τους υποψηφίους των πανελλαδικών

Με αφορμή την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ εύχεται σε όλους ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of