Τρίτη , 21 Σεπτεμβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Τι δηλώνει ο εγκληματολόγος Αγ. Τσιγκρής για το χαμό του Β. Γιακουμάκη

Τι δηλώνει ο εγκληματολόγος Αγ. Τσιγκρής για το χαμό του Β. Γιακουμάκη

«Για να υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, θα πρέπει να υπάρχει ένα τρίπτυχο»

tsigris-egklimatologos

Τους παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν σε μια τραγωδία, με αφορμή το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ανέλυσε ο εγκληματολόγος, Άγγελος Τσιγκρής, μιλώντας στον Real Fm 97,8.

«Θα περιμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση και τι θα αποφανθεί η έκθεση του ανθρωποκτονιών. Μπορεί η κατάληξη να συνδέεται με τον σχολικό εκφοβισμό και τη σχολική βία αλλά μπορεί να και μη συνδέεται», σχολίασε αρχικά ο κ. Τσιγκρής.

Και συνέχισε: «Πριν 10 χρόνια, το σχολικό περιβάλλον στην Ελλάδα, δεν υπήρχε οποιαδήποτε προβατική συμπεριφορά, σήμερα όμως, η Ελλάδα έχει κάνει γεωμετρική αύξηση των κρουσμάτων ακόμα και παιδικής παραβατικότητας και βίας. Αυτό πρέπει να μας ανησυχήσει.

Για να υπάρχει παραβατική συμπεριφορά, θα πρέπει να υπάρχει ένα τρίπτυχο. Φτώχεια στην οικογένεια, εγκληματικό περιβάλλον της ίδιας της οικογένειας, η παθολογία μέσα στην οικογένεια και το τρίτο, ο οποίος θα συσσωρευτεί με τους προηγούμενους, είναι η έλλειψη φροντίδας και ελέγχου των γονιών προς τα παιδιά. Αν αυτά συμπέσουν στο ίδιο πρόσωπο, τότε είναι βέβαιο ότι το παιδί βιώνει μια οριακή κατάσταση».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Ι.Κολοβού-.Οι εποχές γεννάνε μεγάλους ανθρώπους ,αλλά και οι μεγάλοι άνθρωποι καθορίζουν τις εποχές

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)— “Είναι κάποιος μεγάλος.Αληθινά μεγάλος.Ακολουθώ αυτό που λέει ,να αγγίξει την αλήθεια και ακολουθώ ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of