Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών για το Κυπριακό

Τον Μάιο νέος κύκλος επαφών για το Κυπριακό

Συναντήσεις Αναστασιάδη – Έρογλου, εφόσον επανεκλέγει, για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων

eroglou

Στα μέσα Μαΐου αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση Αναστασιάδη – Έρογλου, εφόσον επανεκλεγεί ο δεύτερος στις «εκλογές» στα κατεχόμενα, για να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις επί της επίλυσης του Κυπριακού.

Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από διπλωματική πηγή, σύμφωνα με την οποία ο ειδικός σύμβουλος του γ.γ. του ΟΗΕ, Έσπεν Άιντε, εξασφάλισε την συγκατάθεση των δύο ηγετών, διασφαλίζοντας από την τουρκική πλευρά την απόσυρση του «Μπαρμπαρός» από τα κυπριακά ύδατα και μη ανανέωση της τουρκικής Navtex, που λήγει στις 6 Απριλίου, και από την ελληνοκυπριακή πλευρά την αναστολή των ερευνητικών γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ με αφετηρία το τρίμηνο «τεχνικό διάλειμμα» της ΕΝΙ μετά την ολοκλήρωση της γεώτρησης και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στο κοίτασμα «Αμαθούσα» στο τεμάχιο 9 στο τέλος Μαρτίου.

Επίσης, ο κ. Άιντε οριστικοποίησε τη συμφωνία των δύο πλευρών να συνεχίσουν οι συνομιλίες από το σημείο όπου σταμάτησαν, δηλαδή, με τη συζήτηση της ατζέντας των θεμάτων όπως αυτή είχε συμφωνηθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ο κ. Άιντε αναχώρησε από την Λευκωσία απόψε και αναμένεται να επανέλθει τον Απρίλιο, οπότε και θα ανακοινώσει την επανέναρξη των συνομιλιών για τον ερχόμενο Μάιο.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of