Δευτέρα , 8 Μαρτίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Τουσκ: Δύσκολη η διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Τουσκ: Δύσκολη η διατήρηση της ευρωπαϊκής ενότητας για κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ

donalnt tousk

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να διατηρηθεί μια κοινή στάση από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εξαιτίας της εμπλοκής της στην κρίση στην Ουκρανία.

Οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν χθες Πέμπτη ότι οι οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Ρωσία θα παραμείνουν ως έχουν μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ, ουσιαστικά παρατείνοντάς τις ως το τέλος του χρόνου, αν αυτό χρειαστεί.

Όμως η ένταση κλιμακώνεται εδώ και λίγο καιρό μεταξύ των 28 χωρών μελών σε σχέση με τις κυρώσεις, τις οποίες κάποιες κυβερνήσεις υποστηρίζουν με επιφύλαξη.

«Καθίσταται ολοένα και πιο δύσκολο να δημιουργηθεί μια ευρωπαϊκή ενότητα σε ό,τι αφορά τις σχετικά σκληρές ενέργειες, οι οποίες πρέπει να παραδεχθούμε σήμερα ότι περιλαμβάνουν τη διατήρηση των κυρώσεων», σχολίασε ο Τουσκ, μιλώντας στον πολωνικό Τύπο μετά το πέρας μιας ευρωπαϊκής Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, που θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία του, δήλωσαν ότι οι μισές ή και περισσότερες χώρες μέλη επιθυμούσαν να χαλαρώσουν οι κυρώσεις, ενώ κάποιες άλλες τάσσονταν υπέρ της διατήρησής τους μέχρις ότου γίνουν σεβαστοί πλήρως οι όροι των ειρηνευτικών συνθηκών του Μινσκ.

3

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Χριψιμέ Χαρουτουνιάν, Πρόεδρος της Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής Ελλάδος -Ο ρόλος της Τουρκίας και του Αζερμπαϊτζάν είναι καθαρά αποσταθεροποιητικός

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo.gr)—- Τα σχέδια σε βάρος της Αρμενίας, την ηρωική στάση του λαού της , ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of