Τρίτη , 5 Ιουλίου 2022
Επικαιρότητα
Αρχική / Επικαιρότητα / Το απόγευμα η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Το απόγευμα η ρυμούλκηση του «Βιτσέντζος Κορνάρος»

Έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας

v-kornaros

Τις απογευματινές ώρες αναμένεται να πραγματοποιηθεί η επιχείρηση ρυμούλκησης του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος», που προσάραξε προχθές το βράδυ με 227 επιβάτες σε αμμώδη περιοχή κοντά στον λιμενοβραχίονα του λιμανιού της Κάσου κατά την πρόσδεσή του, ενώ στην περιοχή επικρατούν ισχυροί άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.
Το ρυμουλκό, που είχε αναχωρήσει από τη Μύκονο με προορισμό το σημείο όπου βρίσκεται το «Βιτσέντζος Κορνάρος», αναγκάστηκε λόγω των ισχυρών ανέμων να κατευθυνθεί στην Αστυπάλαια και σήμερα θα επιχειρήσει να κατευθυνθεί εκ νέου στο λιμάνι της Κάσου. Στο μεταξύ ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας, προσγειώθηκε χθες στην Κάσο, μεταφέροντας από τη Ρόδο κλιμάκιο επιθεωρητών και δύο δύτες με εξοπλισμό, προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο κατάστασης του πλοίου και των υφάλων του.
Κατά δήλωση του Πλοιάρχου, έχουν ληφθεί όλα τα απαιτούμενα μέτρα σύμφωνα με τους Κανόνες Ασφαλείας, ενώ σε όλους του επιβαίνοντες παρέχεται σίτιση και ενδιαίτηση.
Για τη συνεχή ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κατάσταση και τις εξελίξεις στο «Βιτσέντζος Κορνάρος» λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο τηλεφωνικές γραμμές Ενημέρωσης του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., με αριθμούς κλήσης 213 1371042 και 213 1371036.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Καχριμάνης-Να  μην πανηγυρίζουν μερικοί ότι …ξεφόρτωσαν  τον Καχριμάνη.Ο Καχριμάνης δεν ξεφορτώνεται από καμία  κυβέρνηση γιατί νοιάζεται μόνο  για τον τόπο

  Από: Γιώργος  Γκόντζος([email protected])— Τις απόψεις  του με αφορμή    την τροπολογία  του Υπουργείου Ανάπτυξης ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments