Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Το ΙΚ σκότωσε μέλη του που προσπαθούσαν να διαφύγουν

Το ΙΚ σκότωσε μέλη του που προσπαθούσαν να διαφύγουν

Συνολικά εννέα νεκροί στις συγκρούσεις στη Συρία

tzixantistes_10

Συγκρούσεις σημειώθηκαν σήμερα στην  βορειοδυτική Συρία με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον εννέα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν προς τα τουρκικά σύνορα

Όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση η οποία καταγράφει τις εξελίξεις του πολέμου, η σύγκρουση σημειώθηκε το Σάββατο κοντά στην πόλη Αλ Μπαμπ, η οποία βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα νότια των τουρκικών συνόρων, ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο. Συνολικά εννέα μαχητές του Ι.Κ. σκοτώθηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις προσπαθούσαν να διαφύγουν και οι πέντε να τους εμποδίσουν.

Μεταξύ αυτών που προσπάθησαν να διαφύγουν ήταν ένας Τυνήσιος και εννέα Ευρωπαίοι υπήκοοι, ανακοίνωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, προσθέτοντας ότι δεν έχει γίνει σαφές ποια μέλη της οργάνωσης σκοτώθηκαν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο ελέγχει μεγάλες περιοχές του Ιράκ και της Συρίας, σκοτώνει μέλη του. Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε αναφέρει τον Δεκέμβριο ότι η οργάνωση έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής τουλάχιστον 120 μέλη της μέσα σε διάστημα δύο μηνών, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν ξένοι που προσπάθησαν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους.

Η μάχη ξέσπασε το Σάββατο, όταν 10 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους απέδρασαν από φυλακή της οργάνωσης. Οι μαχητές είχαν αποπειραθεί στο παρελθόν να διαφύγουν στη Συρία και είχαν φυλακιστεί, διευκρίνισε ο κ. Άμπντελ Ραχμάν, επικαλούμενος πηγές επί του πεδίου.

Οι πέντε δραπέτες που δεν εκτελέστηκαν φυλακίστηκαν ξανά από το Ι.Κ., σύμφωνα με την ίδια ΜΚΟ.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x