Κυριακή , 30 Ιουνίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Το σωματείο προσωπικού ΔΕΥΑΙ για την υπογραφή του Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού

Το σωματείο προσωπικού ΔΕΥΑΙ για την υπογραφή του Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού

Σε ανακοίνωση του Σωματείου προσωπικού της ΔΕΥΑΙ αναφέρονται τα εξής:

“Με αφορμή την υπογραφή του Κανονισμού Εργασίας Προσωπικού στη ΔΕΥΑΙ και τα διάφορα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής :

  • Η ΔΕΥΑΙ πάντα λειτουργούσε κάτω από το κανονιστικό πλαίσιο των εγκεκριμένων για την λειτουργία της Οργανισμών Εσωτερικής Υπηρεσίας και Επιχειρησιακών Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας όπου περιλαμβάνονταν και οι κανόνες εργασίας του προσωπικού της.
  • Με βάσει τη νομοθεσία η ΔΕΥΑΙ έπρεπε να διαχωρίσει τους κανόνες εργασίας του προσωπικού σε χωριστό κείμενο μέσω Κανονισμού Εργασίας.
  • Ο Κανονισμός εργασίας προέκυψε με συμφωνία μέσω της τριμελούς επιτροπής της ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ διαδικασία που γίνεται από τον Οργανισμό Μεσολάβησης και Διαιτησίας.
  • Διάθεση για ειλικρινή και γόνιμο διάλογο με την εκάστοτε διοίκηση υπάρχει από μέρους των εργαζομένων, ακόμη και σε συνθήκες που επιλέχθηκε να εξαντληθούν – χωρίς ουσιαστικό λόγο – τα ένδικα μέσα ακόμη και σε επίπεδο  ανώτατου βαθμού δικαστηρίων.
  • Στα πλαίσια λοιπόν αυτά και δημόσια, θεωρώντας ότι οι προθέσεις μας θα πρέπει να είναι ξεκάθαρες προς τους δημότες που υπηρετούμε, καλούμε και την παρούσα διοίκηση της επιχείρησης για την ολοκλήρωση του διαλόγου και την εξεύρεση κοινής αποδεκτής λύσης στα ζητήματα που μας απασχολούν.

Είναι εις βάρος της επιχείρησης να εκκρεμούν πολυάριθμες δικαστικές διαμάχες με τους εργαζόμενους οι οποίες θα τελεσιδικήσουν σε πάρα πολλά χρόνια !!!

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά όργανα αυτών είναι στην υπηρεσία των πολιτών και όχι  υποχείρια πολιτικών παρατάξεων !!!”

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x