Τρίτη , 19 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Εκδηλώσεις Ιωάννινα / Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών ΠΚ Δήμου Ιωαννίνων στο «δρόμο» της Ολυμπιακής  Φλόγας για το Ρίο

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών ΠΚ Δήμου Ιωαννίνων στο «δρόμο» της Ολυμπιακής  Φλόγας για το Ρίο

01 ΠΚΔΙ Φλόγα 201602 ΠΚΔΙ Φλόγα 2016Από:Γιώργος Γκόντζος– Μια ακόμη σημαντική στιγμή προσέθεσε στην βραβευμένη πορεία του, το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

Πρόκειται για την συμμετοχή του στο τελετουργικό και το πρόγραμμα υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας στα Γιάννινα, το Σάββατο 23 Απριλίου 2016, στο «δρόμο» της για το Ρίο της Βραζιλίας.

 

Το γιαννιώτικο Συγκρότημα είχε την τιμή να πραγματοποιήσει το ίδιο για πέμπτη συνεχόμενη Ολυμπιάδα, μετά από αυτή του 2000 της Αυστραλίας, του 2004 της Ελλάδας, του 2008 της Κίνας και του 2012 της Μεγάλης Βρετανίας.

Παράλληλα έχει συμμετάσχει στην τελετή για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς του Σότσι της Ρωσίας και των τελευταίων Special Olympics.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2004, στην Ολυμπιάδα των Αθηνών, ήταν το μοναδικό ελλαδίτικο Συγκρότημα που συμμετείχε στην Αφή της Φλόγας σε δυο κράτη.         Στα Γιάννινα και στην αδελφοποιημένη πόλη της Λεμεσού Κύπρου.

 

Η έντονη ανοιξιάτικη παρουσία του, μετά την συνδιοργάνωση σεμιναρίου σε Βέροια και Νάουσα, την παράσταση στα Σκόπια στα πλαίσια της τουριστικής προώθησης της Ηπείρου και την συμμετοχή στο 34ο Φεστιβάλ της Χορευτικής Ομάδας Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης, θα κλείσει με την καθιερωμένη Ετήσια Παράσταση όλων των χορευτών του, την Κυριακή 15 Μαΐου 2016 στο Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων.

 

—————————————————

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών στην τελετή υποδοχής της Ολυμπιακής Φλόγας του Ρίο στα Γιάννινα (φωτ. Αιμ. Νέος)

 

Δείτε Επίσης

Ενημέρωση για πανδημία, απορρίμματα και σχολεία του Δημάρχου Μ. Ελισάφ στο Δημοτικό Συμβούλιο

Η πορεία της πανδημίας στην περιοχή των Ιωαννίνων, οι εξελίξεις στον Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων και ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of