Σάββατο , 6 Ιουλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Συνάντηση του Αριστείρη Μπαλτά με  συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

ekpaideytikoi

Σύμφωνα με δέσμευση της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας οι εκπαιδευτικοί της ιδιωτικής εκπαίδευσης θα επανέλθουν στην εποπτεία του υπουργείου.

Κατά τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς τόνισε στους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των ιδιωτικών εκπαιδευτικών ότι τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία θα πρέπει να λειτουργούν σε πνεύμα άμιλλας, ώστε να γίνουν όλα άριστα.

Σύμφωνα με την ΟΙΕΛΕ, μάλιστα, ο νέος υπουργός Παιδείας σχολίασε την μεταφορά της εποπτείας των ιδιωτικών σχολείων στο υπουργείο Εργασίας ως «παράξενη και παρανοϊκή», ενώ πρότεινε να συγκροτηθούν επιτροπές διαλόγου με ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για να αναλυθούν όλες οι πτυχές της λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Αν. Κουράκης, υπογράμμισε τις κυβερνητικές δεσμεύσεις στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης:

Επόπτευση της τήρησης της συνταγματικής νομιμότητας στην ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων. Αναμόρφωση και επικαιροποίηση του νομικού πλαισίου που διέπει τη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων και των φροντιστηρίων στη βάση παιδαγωγικών και επιστημονικών κριτηρίων, με την παράλληλη δέσμευση της απαρέγκλιτης τήρησής τους. Διασφάλιση, για λόγους κοινωνικού και δημοσίου συμφέροντος, των εργασιακών δικαιωμάτων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών, οι οποίοι θα επανενταχθούν στο υπουργείο Παιδείας και οι οποίοι παύουν να υπάγονται στο υπουργείο Εργασίας.

Επισημάνθηκε, τέλος, ότι εκ μέρους του υπουργείου θα υπάρξει απόλυτος έλεγχος της νόμιμης λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων και των πάσης φύσεως φροντιστηρίων.
Το υπουργείο Παιδείας έχει εντάξει στις πρώτες κινήσεις του και την σύνταξη νέου νόμου για την ιδιωτική εκπαίδευση, ενώ ανακοινώθηκε και η κατάργηση όσων προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για την αξιολόγηση και τη σύνδεσή της με τη μισθολογική και βαθμολογική εξέλιξη των εκπαιδευτικών.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΟΙΕΛΕ κατέθεσαν υπόμνημα με τις θέσεις και τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, ενώ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχ. Κουρουτός μίλησε για «ιστορική συνάντηση». Όπως σχολίασε ο κ. Κουρουτός «για πρώτη φορά μετά από την περίοδο της υπουργίας Γιαννάκου ξεκινά ένας έντιμος και ανοιχτός διάλογος με τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς».

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τριήμερο δράσεων Αστρονομίας στα Ιωάννινα 11-13 Απριλίου 2024

Επιμόρφωση εκπαιδευτικών και Δραστηριότητες για το ευρύ κοινό Ηράκλειο Κρήτης, 1η Απριλίου 2024. Το Ινστιτούτο ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x