Τετάρτη , 17 Απριλίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Ισπανία: Τρεις πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος κατηγορούνται για διαφθορά

Ισπανία: Τρεις πρώην ταμίες του κυβερνώντος Λαϊκού Κόμματος κατηγορούνται για διαφθορά

Η δίκη δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από το 2016

m. raxoi

Ένας Ισπανός δικαστής έδωσε εντολή την Πέμπτη να δικαστούν 40 πρόσωπα που κατηγορούνται ότι ενέχονται σε ένα κύκλωμα διαφθοράς στην καρδιά του κυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος (PP), ενώ στη δίκη αυτή θα αντιμετωπίσει κατηγορίες και το ίδιο το κυβερνών κόμμα. Ανάμεσα στους κατηγορούμενους είναι τρεις πρώην ταμίες του PP.

Η ανακοίνωση αυτή του Ανωτάτου Δικαστηρίου προστίθεται σε μια σειρά εξελίξεων που προκαλούν αμηχανία στον συντηρητικό πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, και δημοσιοποιείται ενώ απομένουν πλέον λίγοι μήνες ως τις εθνικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στα τέλη του χρόνου και ενόψει των οποίων η διαφθορά είναι ένα από τα βασικά ζητήματα στον προεκλογικό διάλογο.

Η δίκη δεν αναμένεται να αρχίσει νωρίτερα από το 2016 κι αναμένεται να διαρκέσει έως και έξι μήνες, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στο ισπανικό δικαστικό σύστημα.

0

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments