Δευτέρα , 18 Οκτωβρίου 2021
Επικαιρότητα
Αρχική / Διεθνή Νέα / Χαμάς: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» η επίθεση στην Τυνησία

Χαμάς: «Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» η επίθεση στην Τυνησία

Η  ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση καταγγέλλει την «εγκληματική ενέργεια σε βάρος πολιτών»

tunisia1

Την τρομοκρατική επίθεση στο Μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας, την ευθύνη για την οποία ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, καταδίκασε απερίφραστα η Χαμάς, χαρακτηρίζοντάς την «έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά της φίλης Τυνησίας».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση καταγγέλλει την «εγκληματική ενέργεια σε βάρος πολιτών», η οποία στοίχισε τη ζωή σε 20 τουρίστες και τρεις Τυνήσιους.

Η Χαμάς εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην Τυνησία, τον λαό και την ηγεσία της, ενώ τόνισε ότι πρόκειται για «ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και κατά της φίλης Τυνησίας η οποία έχει γυρίσει μια σελίδα προς τη δημοκρατία και τη δημοκρατική μετάβαση», παραπέμποντας στη λαϊκή εξέγερση που οδήγησε στην ανατροπή του πρώην προέδρου Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, στις αρχές του 2011.

Η Χαμάς, η οποία χαρακτηρίζεται «τρομοκρατική οργάνωση» από το Ισραήλ και τις ΗΠΑ, καταδικάζει κάθε φορά τις επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ οι ισραηλινές αρχές προσπαθούν εδώ και μήνες να την συνδέσουν με τους τζιχαντιστές.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Τρίτο ετήσιο βραβείο της Ευρωομάδας της Αριστεράς GUE / NGL για «δημοσιογράφους, μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος και υπερασπιστές του δικαιώματος στην πληροφόρηση»

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την τρίτη ετήσια απονομή ...

Συμμετάσχετε στη συζήτηση

  Subscribe  
Notify of