Κυριακή , 21 Απριλίου 2024
Αρχική / Χωρίς κατηγορία / Έκθεση του Α.Νέου στην Ελευσίνα με θέμα “Όταν ακούω Ήπειρο…”

Έκθεση του Α.Νέου στην Ελευσίνα με θέμα “Όταν ακούω Ήπειρο…”

IlektronikiProsklisi (3)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])– “Στην έκθεση παρουσιάζονται φωτογραφίες της τελευταίας δεκαετίας, από Ηπειρωτικά πανηγύρια…Δεν γίνεται  προσπάθεια για μια λαογραφική προσέγγιση του θέματος.Η κάθε μια φωτογραφία συνθέτει μικρές ιστοριούλες τις οποίες διηγείται…Επικεντρώνω στα συναισθήματα των συμμετεχόντων σ΄αυτά τα πανηγύρια,σ΄αυτές τις μουσικοχορευτικές συνάξεις..”Με αυτά τα λόγια ,ο Αιμίλιος Νέος ,Γιαννιώτης φωτογράφος ,σε συνέντευξή του στην εκπομπή “ό,τι πεις εσύ”(Γιώργος Γκόντζος),περιέγραψε το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης με θέμα “Όταν ακούω Ήπειρο…” που παρουσιάζεται από σήμερα 8 Μαΐου έως 18 Μαΐου στην Ελευσίνα.Την έκθεση διοργανώνουν στο πλαίσιο του «μήνα Λαογραφίας», το Τμήμα Πολιτισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής & Προσχολικής Αγωγής Δήμου Ελευσίνας και ο Σύλλογος Ηπειρωτών Θριάσιου Πεδίου,τους οποίους στην συνέντευξή του ευχαρίστησε ο Αιμίλιος Νέος.

    Τα εγκαίνια θα γίνουν την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στις 20:30, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος» (Δραγούμη 37, παραλία Ελευσίνας).

 Ο Αιμίλιος Νέος γεννήθηκε το 1962 στο νησάκι των Ιωαννίνων. Με τη μεγάλη αγάπη του, τη φωτογραφία, άρχισε να ασχολείται από το 1991, κρατώντας στα χέρια του την πρώτη φωτογραφική μηχανή. Έχει κάνει 11 ατομικές εκθέσεις κι έχει συμμετάσχει σε 8 ομαδικές, ενώ στο ενεργητικό του περιέχονται ακόμη ποικίλες συνεργασίες και πολλές διακρίσεις.

Ξεχωριστή στιγμή στην καλλιτεχνική διαδρομή του θεωρείται η προσωπική έκδοση του φωτογραφικού λευκώματος «ΤΟ ΝΗΣΙ ΤΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ».

     Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά από τις 9:00-13:00 και 18:00-21:00.

Τηλέφωνα Πολιτιστικού Κέντρου Δήμου Ελευσίνας «Λεωνίδας Κανελλόπουλος»: 210 5545.460 – 21 5565.6150

Δείτε Επίσης

“Ημέρα Καινοτομίας”, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Μία ξεχωριστή Ημέρα Καινοτομίας διοργανώνεται την Τρίτη 28 Μαρτίου στο Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments