Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / «Έντονο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας»

«Έντονο το πρόβλημα με τα αδέσποτα ζώα στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας»

NIK JPEG

Ερώτηση του Νίκου Νικολόπουλου για τα αδέσποτα στην Άρτα ,προς τον υπουργό ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

Η ΕΡΩΤΗΣΗ
Το τελευταίο διάστημα,  το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος έγινε δέκτης καταγγελιών από συνανθρώπους μας, που ζουν και εργάζονται στην πόλη της Άρτας. Συγκεκριμένα, μας ανέφεραν ότι «Άγιο» πρέπει να είχε  58χρονη αρτινή γυναίκα, που λίγες μέρες πριν, καθώς κινούταν ανυποψίαστη μπροστά στην Παρηγορήτισσα, δέχτηκε επίθεση από αγέλη αδέσποτων σκυλιών, τα οποία, καθημερινά, κινούνται σ’ αυτό τον χώρο, χωρίς να βρεθεί άνθρωπος, εκείνη την στιγμή, για να την βοηθήσει.

Η άτυχη γυναίκα, αναγκάστηκε να ειδοποιήσει συγγενικό της πρόσωπο, το οποίο και την μετέφερε στο Νοσοκομείο Άρτας, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και την επόμενη ημέρα, της χορηγήθηκε αντιλυσσικός ορός, ώστε να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα στην συνέχεια.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία, η οποία και κατέγραψε το γεγονός, όπως επίσης καταγεγραμμένο είναι το γεγονός και στα αρχεία του Νοσοκομείου Άρτας, με την ελπίδα ότι κάποιος απ’ τους αρμόδιους φορείς θα ασχοληθεί με το ζήτημα και ακολούθως, θα κινητοποιηθούν τα αρμόδια όργανα της Πολιτείας για να αντιμετωπιστεί το τεράστιο αυτό πρόβλημα.

Επειδή το μέγεθος του προβλήματος αυτού, έχει και είχε επισημανθεί πολλάκις στο παρελθόν.

Επειδή το πρόβλημα με τα αδέσποτα στο κέντρο της Άρτας, το Τρίγωνο και το Νοσοκομείο, έχει καταστεί ανυπόφορο κατά τις τελευταίες ημέρες και οι κίνδυνοι που ελλοχεύουν  είναι πολλοί.

Επειδή ένας Πολιτισμός κρίνεται και από το πώς οι άνθρωποι συμπεριφέρονται στα ζώα.

Επειδή αποτελεί  επιτακτική ανάγκη η λειτουργία του κέντρου φιλοξενίας αδέσποτων ζώων.

Για τους λόγους αυτούς ερωτάσθε:

  1. Τι μέτρα σκοπεύετε να λάβετε από μέρους σας, προκειμένου το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων να εκλείψει;
  1. Πρόκειται να λειτουργήσει άμεσα το υπό σύσταση στην ως άνω ευρύτερη γεωγραφική περιφέρεια κέντρο φιλοξενίας, έτσι ώστε τα αδέσποτα ζώα της περιοχής να έχουν μια αξιοπρεπή ζωή; Αν «ναι», υπάρχει χρονοδιάγραμμα έναρξης της λειτουργίας του;

Ο ερωτών βουλευτής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ

Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος

Δείτε Επίσης

ΠΑΣ – Παναιτωλικός 3-2: Ανάσα με ανατροπή στην ανατροπή

Χρειάστηκε να περάσουν 3,5 μήνες για να επιστρέψει στις νίκες ο ΠΑΣ Γιάννινα. Έπειτα από ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments