Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ανακοίνωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Τομέα Ιωαννίνων: Η συνέχιση της αναιμικής απεργίας στους Δήμους δεν βοηθά το εργατικό κίνημα αλλά τελικά εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα διάφορα συμφέροντα

Ανακοίνωση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Τομέα Ιωαννίνων: Η συνέχιση της αναιμικής απεργίας στους Δήμους δεν βοηθά το εργατικό κίνημα αλλά τελικά εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα διάφορα συμφέροντα

SYRIZA-300x250Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–Ανακοίνωση εξέδωσε η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Τομέα Ιωαννίνων για το θέμα της  αποκομιδής απορριμμάτων και την συνέχιση της απεργίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ .

Η ανακοίνωση που υπογράφεται από τον Δημήτρη Αναστασίου συντονιστή της ΟΜ Ανατολικού Τομέα είναι η ακόλουθη:

“Σε συνεδρίασή της η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ανατολικού Τομέα Ιωαννίνων συζήτησε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στην Πόλη μας από την μη αποκομιδή των απορριμμάτων.

Είναι γνωστή σε όλους η δημόσια θέση του ΣΥΡΙΖΑ που υπερασπίζεται και προωθεί ότι η αποκομιδή των απορριμμάτων να υλοποιείται από τους εργαζόμενους των Δήμων και όχι από τους ιδιώτες. Πιστεύουμε ότι έτσι καλύτερα εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον από πολλές απόψεις και τελικά το κόστος είναι μικρότερο για όλους μας. Σταθερές εργασιακές σχέσεις, καλύτερες αμοιβές εργαζομένων άρα και π.χ. μεγαλύτερα έσοδα για τα Ασφαλιστικά Ταμεία, επαρκέστερος εξοπλισμός, μεγαλύτερη δυνατότητα ελέγχου των εργαζομένων από τον εργοδότη τους – το Δήμο -, μεγαλύτερη δυνατότητα προσαρμογής στις ιδιαίτερες ανάγκες αποκομιδής, καλύτερη εξυπηρέτηση όλων μας, αποτελούν στοιχεία τα οποία μας οδηγούν στο να υπερασπιζόμαστε  διαχρονικά το δημόσιο χαρακτήρα της αποκομιδής των απορριμμάτων.

Γνωρίζουμε όλοι τις ιδιαίτερες προσπάθειες  – σε ένα δύσκολο περιβάλλον – που καταβάλλει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να μειώσει την ανεργία στη Χώρα και ταυτόχρονα οι εργαζόμενοι να αποκομίζουν περισσότερα οφέλη από την εργασία τους (π.χ. εκδίωξη εργολάβων καθαριότητας από τα Νοσοκομεία, προώθηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.α.). Επίσης είναι γνωστό ότι και στο χώρο των Δήμων νομοθέτησε παρατάσεις εργασίας υφιστάμενων συμβασιούχων εργαζομένων, έχει επανεκκινήσει τις προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες  ανταποδοτικού χαρακτήρα και τέλος με τη σημερινή της τροπολογία για πρόσληψη μέσω ΑΣΕΠ μόνιμων εργαζομένων στην Καθαριότητα των Δήμων θα δώσει τη δυνατότητα στους Δήμους, στους πολίτες και στους εργαζόμενους να αποκομίσουν τα μεγαλύτερα δυνατά οφέλη.

Για τους λόγους αυτούς  κρίνουμε ότι η συνέχιση της αναιμικής απεργίας στους Δήμους δεν βοηθά το εργατικό κίνημα αλλά τελικά εξυπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τα διάφορα συμφέροντα που θέλουν η Καθαριότητα να περάσει στους  ιδιώτες σε βάρος όλων μας. Καλούμε τις δυνάμεις της εργασίας, να συσπειρωθούν στις τάξεις του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικώντας ευημερία και δικαιοσύνη για όλους!”

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments