Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ / Αντίθετη με την κατάργηση του ΑΤ Κατσικά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων  

Αντίθετη με την κατάργηση του ΑΤ Κατσικά η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων  

astynomia11Από:Γιώργος Γκόντζος–Με αφορμή την δημοσιοποίηση του σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στην αναδιάρθρωση των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων εκφράζει για ακόμη μία φορά την αντίθεση της στην κατάργηση του ΑΤ Κατσικά.

Από την πρώτη στιγμή που έλαβε γνώση για τον ενδεχόμενο κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος και όλο το διάστημα που ακολούθησε, η Δημοτική Αρχή επεδίωξε με μια σειρά από ενέργειες να πείσει την ηγεσία του υπουργείου και της ΕΛ.ΑΣ. για την αναγκαιότητα διατήρησης του.

Υπήρξαν αλλεπάλληλες έγγραφες και προφορικές επικοινωνίες του Δημάρχου και είναι γνωστό πως ο Δήμος Ιωαννιτών προσέφερε τη δυνατότητα να στεγαστεί δωρεάν το Αστυνομικό Τμήμα στο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου Κατσικά, ιδιοκτησίας του Δήμου.

Να σημειωθεί μάλιστα, πως εγγράφως ζητήθηκε δύο φορές (χωρίς να υπάρξει απάντηση) να δοθούν κατευθύνσεις από την ΕΛ.ΑΣ. για το πώς επιθυμεί να διαμορφωθεί ο χώρος, ώστε ο Δήμος να αναλάβει με δικά του χρήματα την εκτέλεση των εργασιών.

Παρά τους αρχικούς σχεδιασμούς για την κατάργηση του ΑΤ Κατσικά, υπήρξε η αίσθηση πως τα νέα δεδομένα που διαμόρφωσε το προσφυγικό και η ύπαρξη του Κέντρου Προσφύγων στον Κατσικά, ήταν ένας επιπλέον λόγος -και μάλιστα ισχυρός- που λογικά θα έπρεπε να επιβάλλει την αλλαγή αυτού του σχεδιασμού.

Έστω και την ύστατη στιγμή, η Δημοτική Αρχή ζητάει από την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και της ΕΛ.ΑΣ. να αναθεωρήσουν την απόφαση τους.

Δείτε Επίσης

Ν.Τσόλης-Σημαντική η συμβολή του αθλητισμού στην κοινωνικοποίηση των προσφύγων

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])— Στην  σημασία του  αθλητισμού  στην κοινωνικοποίηση  των  προσφύγων ,και  στις  δικές  του  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments