Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Η δημοτική αρχή δεν «παίζει» τίμια

ΑΝΤΑΡΣΥΑ- Η δημοτική αρχή δεν «παίζει» τίμια

antarsya eek

Την δημοτική αρχή επικρίνει με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ιωαννίνων για ”μη τήρηση ίσων αποστάσεων”’. Η ανακοίνωση είναι η ακόλουθη:

Η δημοτική αρχή δεν «παίζει» τίμια

Με εντολή της Δημοτικής αρχής καθημερινά ξηλώνονται προεκλογικά πανό και αφίσες αριστερών κόμματων και μετώπων, όπως του ΚΚΕ και της εκλογικής συμμαχίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΕΕΚ, ανέντακτων αγωνιστών/ιων της αριστεράς, από τους δημόσιους χώρους σε πλατείες και γειτονιές.

Δυστυχώς την ίδια πολιτική η δημοτική αρχή δεν ακολουθεί με τις αφίσες και τα πανό του Σύριζα που δεν ξηλώνονται. Και με αυτό τον τρόπο είναι ολοφάνερο πως η δημοτική αρχή δεν κρατά ίσες αποστάσεις όπως θα όφειλε, παίρνοντας έμμεση θέση στο προεκλογικό αγώνα. Αυτό προς θεού  δεν συνεπάγεται πως επιθυμούμε να ξηλώνονται οι πολιτικές αφίσες των άλλων πολιτικών σχημάτων.

Όμως εκ των γεγονότων αποδεικνύεται  πως η  καθαρή πόλη από τις αφίσες, για τη δημοτική αρχή,  αφορά μόνο κάποιες δυνάμεις, και όχι και τις εμπορικές αφίσες. Όταν πέφτει χρήμα, όλα είναι νόμιμα και “πολιτισμένα”.

Βέβαια έχουμε τεράστιες πολιτικές ενστάσεις στο κατά πόσο μια πολιτική αφίσα είναι μόλυνση και κατά πόσο μια πόλη δίχως πολιτικές αφίσες είναι μια πόλη καθαρή. Καθαρή από τις ανατρεπτικές ιδέες για να κάνει το κατεστημένο, τα κόμματα του και οι οικονομικοί καθοδηγητές του ότι θέλουν; Μάλλον ολοκληρωτισμό θυμίζουν όλα αυτά, παρά δημοκρατία, όπου προσφέρονται ίσες ευκαιρίες στο προεκλογικό πολιτικό αγώνα.

Διεκδικούμε εδώ και τώρα μια πόλη καθαρή από φασίστες, πολιτικούς απατεώνες, επιχειρηματίες που κερδοσκοπούν, από εργοδότες που τρομοκρατούν, από τράπεζες και τραπεζίτες που πίνουν το αίμα τω καταθετών και των φτωχών δανειοληπτών. Μια πόλη καθαρή από τα συμφέροντα που μπορεί να τους χαλάσει την αισθητική η πολιτική αφίσα, οι ανατρεπτικές, επαναστατικές ιδέες, αλλά δεν τους χαλάει την αισθητική μια πόλη που κάθε σπιθαμή της, έχει μετατραπεί σε εμπόρευμα. Συχνότατα βέβαια είναι και οι ίδιοι που την εκπορνεύουν και την εμπορευματοποιούν.

Δεν ζητάμε από την δημοτική αρχή να τα κατανοήσει ή να τα αποδεχτεί, γιατί θα ήταν μια άλλη δημοτική αρχή. Ζητάμε όμως το ελάχιστο, να δημιουργήσει όρους μιας ισότιμης ανάδειξης των πολιτικών προτάσεων, εν όψει των εκλογών της 20 Σεπτέμβρη.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments