Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”

Αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος από την παράταξη “Κοινό των Ηπειρωτών”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Κοινό των Ηπειρωτών”:

Σε μια πρώτη αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος προχώρησε η περιφερειακή παράταξη «Κοινό των Ηπειρωτών» σε ευρεία συνεδρίαση, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο ξενοδοχείο Lake Spirit, στα Γιάννενα.

Το αποτέλεσμα των εκλογών της Κυριακής υπήρξε κατώτερο των προσδοκιών της παράταξης, όπως δήλωσε από την πρώτη στιγμή ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας, ωστόσο, χιλιάδες Ηπειρώτες και Ηπειρώτισσες έδωσαν στο Κοινό των Ηπειρωτών την εντολή να ασκεί αντιπολιτευτικό και ελεγκτικό προς την Περιφερειακή Αρχή ρόλο, από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης.

Η παράταξη δεσμεύεται ότι θα εργαστεί σκληρά για τον σκοπό αυτό, με εφόδιο την δύναμη των 31 χιλιάδων συμπατριωτών μας που την εμπιστεύτηκαν. Ο επικεφαλής Γιώργος Ζάψας και οι εκλεγμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα, με τη συνδρομή όλων των μελών της παράταξης, θα αναδείξουν με κάθε τρόπο τα μείζονα ζητήματα της περιοχής.

Η επόμενη ημέρα βρίσκει την παράταξη ενωμένη και δυνατή, με θέληση να προσφέρει και να συμβάλλει στη δημιουργία «της Ηπείρου των ονείρων μας», με διαφάνεια στη διοίκηση, με αλληλεγγύη για τους συμπολίτες μας και με όραμα για το μέλλον.

Το όραμά μας παραμένει και θα επιδιώξουμε να γίνει πραγματικότητα, με δουλειά και θέληση, αναγνωρίζοντας ότι δεν πρόκειται για μια εύκολη υπόθεση. Ελπίζουμε, ότι το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο θα είναι θεσμικά ενισχυμένο, παρ’ όλο που η απλή αναλογική δεν φαίνεται να πέτυχε τον στόχο της. Στην Ήπειρο ενισχύθηκε η αυτόνομη κάθοδος συγγενών αυτοδιοικητικών και πολιτικών δυνάμεων αντί της συνεργασίας και της κοινής καθόδου που με άλλη δυναμική θα διεκδικούσαν με αξιώσεις την αλλαγή στην περιφέρεια, απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο που διαπιστωμένα αντλεί την δύναμη του από την μακρόχρονη παραμονή στη διοίκηση της περιφέρειας.

Τα αίτια του αρνητικού αποτελέσματος δεν εξαντλούνται στην πολυδιάσπαση του δημοκρατικού χώρου, γι αυτό και θα αναλυθούν διεξοδικά με την δέουσα αυτοκριτική προκειμένου να μην επαναληφθούν.

Σε κάθε περίπτωση, το «Κοινό των Ηπειρωτών», εντός και εκτός του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα συνεχίσει να δίνει καθημερινά τη μάχη για ένα καλύτερο μέλλον για την Ήπειρο και τα παιδιά μας.

Ευχαριστούμε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης που εργάστηκαν για τον κοινό σκοπό, καθώς και τους υποστηρικτές μας.

Συγχαρητήρια στον νικητή των εκλογών Αλέξανδρο Καχριμάνη και την παράταξη του.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments