Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ 1ο CAMP- ΣEMΙΝΑΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

ΑΥΛΑΙΑ ΣΤΟ 1ο CAMP- ΣEMΙΝΑΡΙΟ ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑ

IMG_2457IMG_2479Από:Γιώργος Γκόντζος—Ολοκληρώθηκε με επιτυχία στην Πρέβεζα το 1ο Διεθνές Camp – Σεμινάριο Προπόνησης Τερματοφύλακα στη Χειροσφαίριση που διεξήχθη το διάστημα 9-12 Ιουνίου.
Διοργανωτής ήταν ο υποτομέας Χειροσφαίρισης, του τομέα Αγωνιστικών Αθλημάτων, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης οργανώνει με συνδιοργανωτές την Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, το Δήμο Πρέβεζας και την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας της Περιφέρειας Ηπείρου.
Όλη η δράση ήταν ενταγμένη στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Be Αctive.

Πήραν μέρος 34 προπονητές και τερματοφύλακες, ενώ δίδαξαν τέσσερις σπουδαίοι ομιλητές από το εξωτερικό

Το Camp – Σεμινάριο είχε συνεδρίες πράξης και θεωρίας. Συνολικά πήραν μέρος 34 προπονητές και τερματοφύλακες μεταξύ των οποίων οι διεθνείς Πέτρος Μπουκοβίνας και Μάγδα Κεπεσίδου.

Κατά τη διάρκεια του Camp – Σεμιναρίου καταξιωμένοι προπονητές και επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό δίδαξαν τα «μυστικά» του τερματοφύλακα και συγκεκριμένα:

Ο Αυστριακός Λέκτορας της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ρόμαν Φιλτς δίδαξε προπόνηση τακτικής και προπόνηση ιδιοδεκτικότητας.
Ο Ολλανδός Χέρμαν Μπράουερ μίλησε για την προπόνηση αντίδρασης και την προπόνηση ειδικής φυσικής κατάστασης
Ο Ρουμάνος Ντάνιελ Απόστου δίδαξε την αντιμετώπιση ρίψεων από τις αγωνιστικές θέσεις, ενώ ο Σίζαρ Χαντάου επικεντρώθηκε στην συνεργασία του τερματοφύλακα με την άμυνα.
Έγιναν επίσης δύο διαλέξεις από τους Βασίλη Σκανδάλη με θέμα
«Ψυχολογία και παιδαγωγική του τερματοφύλακα» και του επιστημονικού υπέυθυνου του σεμιναρίου και προέδρου της Οργανωτικής επιτροπής Δημήτρη Χατζημανουήλ με θέμα: «Πρόληψη και αντιμετώπιση του συνδρόμου του αγκώνα του τερματοφύλακα».

Τα πιστοποιητικά επιμόρφωσης στους συμμετέχοντες δόθηκαν από τον Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου Περικλή Βασιλάκη και τους κ.κ. Φίλντ, Μπράουερ, Σκανδάλη, Γκαγκανά και Χατζημανουήλ.

Στο τέλος του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν ερωτηματολόγια αξιολόγησης από την δομή της δια βίου μάθησης του ΑΠΘ για την συνολική εντύπωση που τους άφησε το σεμινάριο- camp. Οι περισσότεροι δήλωσαν ενθουσιασμένοι από το σεμινάριο-camp και ζήτησαν να ξαναεπαναληφθεί.

Ο επιστημονικός υπεύθυνος του σεμιναρίου-camp επίκουρος καθηγητής του ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ δήλωσε αποκλειστικά:

Ήταν ένα εγχείρημα που δημιουργήθηκε μετά από την ιδέα μου να δώσουμε τη βαρύτητα που αρμόζει σε αυτήν τη θέση. Σίγουρα ποτέ δεν υπάρχει το τέλειο. Προσπαθήσαμε και εγώ προσωπικά και τα υπόλοιπα μέλη της οργανωτικής επιτροπής να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας και να βοηθήσουμε στο έπακρο για να υπάρξει επιτυχία. Θα ήθελα να πω ότι οι Έλληνες επιστήμονες στο συγκεκριμένο αντικείμενο δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τους αντίστοιχους ξένους. Πρέπει να διώξουμε το κόμπλεξ της εσωστρέφειας που μας διακατέχει και να επιδείξουμε συνεργασία και αμοιβαίο σεβασμό στους ανθρώπους που γνωρίζουν το αντικείμενο και το συγκεκριμένο χώρο. Ο υποτομέας μας είναι πρωτοπόρος σε πολλά πράγματα. Δε θέλουμε δάφνες ούτε τυμπανοκρουσίες για όσα έχουμε κάνει κάνουμε και θα κάνουμε στο μέλλον. Συνεργασίες θέλουμε και καλή διάθεση. Επιγραμματικά θα σας πω ότι ο Λέκτορας της EHF και προπονητής της εθνικής Αυστρίας στους τερματοφύλακες κ. Roman Filz σε συζήτηση που είχαμε μου είπε ότι η Αυστρία που είναι σχετικά μια πιο προηγμένη χώρα σε σχέση με εμάς στο χώρο του χάντμπολ, θα διοργανώσει το 1ο της σεμινάριο – camp για προπόνηση σε τερματοφύλακες τον Ιούλιο του 2016. Η ιδέα του αυτή προήλθε ύστερα από τις συζητήσεις που είχαμε μεταξύ μας την προηγούμενη χρονιά και τη συμμετοχή του στην οργανωτική μας επιτροπή. Ελπίζω στο μέλλον να δημιουργήσουμε κατάλληλες συνθήκες και να επαναλάβουμε κάτι αντίστοιχο.

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής, το χορηγό μας, τους υποστηρικτές μας, τον κ. Συγκούνα  από το Δήμο Πρέβεζας που ήταν πάντα δίπλα μας όλες αυτές τις ημέρες και βοήθησε τα μέγιστα, το Δήμο Πρέβεζας, την Περιφέρεια Ηπείρου, την ΟΧΕ και κυρίως τους συμμετέχοντες προπονητές και τερματοφύλακες που ήρθαν στο σεμινάριο-camp και έδειξαν πως το μέλλον τους ανήκει γιατί ήταν κυρίως νέα παιδιά.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments