Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Αύριο στη 13:00 η “Μουσική Κερασιά” καλωσορίζει τον “Θρηίκιο ήχο” – Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98, 7/www.dimotikoradiofono.gr

Αύριο στη 13:00 η “Μουσική Κερασιά” καλωσορίζει τον “Θρηίκιο ήχο” – Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων – 98, 7/www.dimotikoradiofono.gr


Από: Εβίτα Θεοχάρη

Κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00,

σας καλωσορίζω στο εβδομαδιαίο μουσικό μας αντάμωμα…

 στη «Μουσική Κερασιά,

Δημοτικά τραγούδια,

αλλά και νέες δημιουργίες… στα χνάρια των προηγούμενων,

όπως και διασκευές δημοτικών τραγουδιών

είναι τα μελωδικά κεράσματα αυτής της εκπομπής…

… μιας εκπομπής μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων  στους 98, 7 στα fm– 

και διαδικτυακά στο: www.dimotikoradiofono.gr 

Στην επιμέλεια και παρουσίαση της εκπομπής είναι η Εβίτα Θεοχάρη!

 

Αύριο Κυριακή (31.03.2019), είναι ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά μου, διότι φιλοξενώ στην εκπομπή το συγκρότημα παραδοσιακής μουσικής Θρηίκιος Ήχος. Ο “Θρηίκιος Ήχος” δραστηριοποιείται από το 2012 στην περιοχή της Ξάνθης και αλλού και διανύει αξιόλογη πορεία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής.

Ο κος Αλέξανδρος Κοκκαλίδης, ο οποίος παίζει θρακιώτικη λύρα και τραγουδά στο θρακιώτικο αυτό συγκρότημα, μας το παρουσιάζει: “… […] κάνουμε αυτό που αγαπάμε... […]“. Τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος είναι: ο Ηρακλής Ψωμαδόπουλος στην γκάιντα και στο καβάλι, ο ο Τάσος Δασκαλόπουλος στο λαούτο και ο Γιώργος Παπαδόπουλος στα κρουστά. Η μεγάλη αγάπη για την παραδοσιακή μουσική του τόπου τους τους οδήγησε και προς την έρευνα της παραδοσιακής μουσικής. Τα βιώματα, η γνώση, το μεράκι και το ταλέντο είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός νέου τραγουδιού, που ακολουθεί τα πρότυπα της τοπικής μουσικής παράδοσης:

Ήρθι κιρός κι άνοιξη/κι τα λουλούδια ανθίσαν… […]”

Ο κος Κοκκαλίδης εξηγεί πως η αγάπη για τη μουσική αυτή και η θέληση να “μάθει” καλύτερα το μουσικό του όργανο τον έφερε κοντά με την τέχνη της οργανοποιίας. Εκτός από μουσικός, είναι και κατασκευαστής πλέον θρακιώτικης λύρας, αυτού του παλαιότατου μουσικού οργάνου. Υποστηρίζει τους ανθρώπους που έχουν όρεξη για μάθηση, δίνοντάς τους μουσικά του όργανα και μεταφέροντας τις γνώσεις του: “[…] Όταν έρχεται κάποιος και μου το ζητάει, του το δίνω απλόχερα, δηλαδή με μεγάλη χαρά… […]“.

 

Συντονιστείτε… 

 Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

Edit

 

Δείτε Επίσης

Καλό ταξίδι, Γιάννη….

Ο Πρόεδρος ,τα  μέλη του ΔΣ  του  δημοτικό ραδιοφώνου  Ιωαννίνων και  όλοι οι εργαζόμενοι και  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments