Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ηπείρου / Α.Μπέζας(ΝΔ):Επιχειρούν να κρύψουν το φιάσκο της αποτυχίας τους στην αρένα της σκανδαλολογίας-Όλες οι μεγάλες υποδομές της χώρας ήταν μη αποδεκτές από την Αριστερά

Α.Μπέζας(ΝΔ):Επιχειρούν να κρύψουν το φιάσκο της αποτυχίας τους στην αρένα της σκανδαλολογίας-Όλες οι μεγάλες υποδομές της χώρας ήταν μη αποδεκτές από την Αριστερά

αρχείο λήψης (1)Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–  Στην πρόσφατη συζήτηση στην βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία και στο θέμα της παράδοσης μεγάλων αυτοκινητόδρομων αναφέρθηκε ο Αντώνης Μπέζας ,πρώην υφυπουργός της ΝΔ και πρώην βουλευτής Θεσπρωτίας, μιλώντας στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.Ακολουθούν αποσπάσματα από τις δηλώσεις του

Για την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία

‘Η Υγεία είναι σήμερα σε χειρότερη κατάσταση από ποτέ. Τα Νοσοκομεία λειτουργούν χάρη στην «αυτοθυσία» του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού. Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας έχει καταρρεύσει. Οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους παρόχους του έχουν εκτιναχθεί στα  ύψη. Στο χώρο της Υγείας υπάρχει μια καθολική εικόνα  παρακμής, αδράνειας και ανικανότητας.

Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, η συνταγή είναι γνωστή και παλαιοκομματική. Επιχειρούν να  κρύψουν το φιάσκο της αποτυχίας τους στην αρένα της σκανδαλολογίας. Η σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία δεν έγινε από πραγματικό ενδιαφέρον αλλά για λόγους πολιτικού αντιπερισπασμού και για  να προσφερθεί στην κοινή γνώμη ένα «αντίμετρο».

Η ΝΔ δεν είναι αρνητική στην Εξεταστική Επιτροπή. Είναι καλοδεχούμενη η Επιτροπή. Κατέθεσε όμως τη δική της πρόταση,  γιατί στην κυβερνητική πρόταση  που ψηφίστηκε, η διερεύνηση ξεκινάει από το 1997, μένει δηλαδή απέξω ένα τμήμα της περιόδου Σημίτη όταν Γενικός Γραμματέας Υγείας ήταν ο  σημερινός υπουργός κ. Κουρουμπλής και  επιπλέον, δεν διερευνάται  η τελευταία διετία ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, για την οποία έχουν αποσταλεί στη Βουλή φάκελοι δικογραφίας και έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε υπαλλήλους.”

Για τα εγκαίνια των μεγάλων αυτοκινητόδρομων

“Όλοι γνωρίζουμε  ότι ο κ. Τσίπρας και η ομάδα των «ακτιβιστών» του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν όσο  τίποτα να  σταματήσουν τα έργα, και στα Τέμπη, και στην Ιόνια Οδό, και στον Ε65, και στην Αθηνών- Κορίνθου. Καταψήφισαν τις συμβάσεις παραχώρησης, προκάλεσαν  παντού τοπικές αντιδράσεις  για περιβαλλοντικούς λόγους  και πρωτοστάτησαν στο κίνημα «δεν πληρώνω». Όλες οι μεγάλες υποδομές της χώρας ήταν μη αποδεκτές από την Αριστερά.

Στη συνέχεια, όταν έγιναν κυβέρνηση, τα έργα αυτά ουσιαστικά σταμάτησαν για εννέα  μήνες με την περιβόητη διαπραγμάτευση Βαρουφάκη, τη στάση πληρωμών του Δημοσίου και τους κεφαλαιακούς ελέγχους. Για τους λόγους αυτούς, σε όλα τα έργα,  οι εργολάβοι ζήτησαν πρόσθετες αποζημιώσεις- πανωπροίκια,  τα οποία ο  κ. Σπίρτζης –ο άνθρωπος που ισχυρίστηκε ότι ο σιδηρόδρομος δεν είναι αναγκαίος για την Ήπειρο- τα έδωσε με προθυμία. Τώρα, δηλώνουν υπερήφανοι που τα εγκαινιάζουν.

Εμείς σαν Νέα Δημοκρατία είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ολοκλήρωσή τους, και γιατί  ξεκίνησαν από την κυβέρνηση Καραμανλή αλλά και γιατί όταν σταμάτησαν με την κρίση του 2011, τα  έργα αυτά επανεκκίνησαν από την κυβέρνηση Σαμαρά μετά από πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις με τους παραχωρησιούχους και τις τράπεζες. Και σε αυτό είχαν συμμετοχή συγκεκριμένοι άνθρωποι, όπως οι κύριοι Χατζηδάκης, Καλογιάννης και Χρυσοχοίδης.

Τα έργα δεν ανήκουν στα κόμματα αλλά στους πολίτες που τα χρηματοδοτούν. Τα έργα έγιναν από αλλεπάλληλες κυβερνήσεις, που η κάθε μια είχε την μικρότερη ή μεγαλύτερη συνεισφορά. Όλα τα υπόλοιπα είναι πολιτικό θέατρο και πολιτική καπηλεία…”.

Ακούστε την συνέντευξη

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments