Πέμπτη , 14 Μαρτίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Α.Παπαρήγα(ΚΚΕ) – Οι πολίτες να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους ενισχύοντας το ΚΚΕ

Α.Παπαρήγα(ΚΚΕ) – Οι πολίτες να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους ενισχύοντας το ΚΚΕ

1519_ 027DSC02841

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  το βράδυ,στα Γιάννινα στα Λιθαρίτσια η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ με ομιλήτρια την  κ.Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΚΕ

Στην ομιλία της η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι “η κάλπη θα καθορίσει τι είδους αντιλαϊκός συμβιβασμός θα γίνει, ώστε να διαμορφωθεί και να στηριχτεί μια κυβέρνηση που θα υλοποιήσει τρία μνημόνια, γιατί σε ισχύ είναι και τα προηγούμενα δύο, πέρα από το τρίτο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ. Η κάλπη, όμως, θα δείξει ταυτόχρονα και κατά πόσο ο λαός νομιμοποιεί την πολιτική των μνημονίων, αν δίνει άφεση αμαρτιών ή ανοίγει έστω μια ρωγμή, αν κάνει ένα βήμα χειραφέτησης από τα διλήμματα και τις αυταπάτες. Αυτό το βήμα δεν μπορεί να γίνει χωρίς ισχυρό ΚΚΕ στην κάλπη και εννοείται στο κίνημα Καλούμε λοιπόν εκατοντάδες χιλιάδες έμπειρους αγωνιστές, αριστερούς και ριζοσπάστες, και πάνω απ’ όλα με ιδιαίτερη απαίτηση απέναντι στους εργάτες, να αιφνιδιάσουν τους δημοσκόπους και τα άλλα κόμματα ενισχύοντας το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας”.

Η Αλέκα Παπαρήγα σημείωσε ότι ”παρά τους προεκλογικούς καβγάδες ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, υπάρχει ένας “ομφάλιος λώρος” που τους δένει και είναι “η ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας, η βαθύτερη ενσωμάτωση στην Ε.Ε., η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και σε όλα τα σύγχρονα επιθετικά πολεμικά του σχέδιου”. Ως εκ τούτου, όπως επεσήμανε το μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ, για τα κόμματα “η διαχωριστική γραμμή δεν είναι ανάμεσα στα συνθήματα “δεξιά-αριστερά”, “πρόοδος-συντήρηση”, “παλιό και νέο”. Η διαχωριστική γραμμή βρίσκεται ανάμεσα στους δύο δρόμους ανάπτυξης. Από τη μία είναι η ενσωμάτωση και η μοιρολατρική αποδοχή του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης και από την άλλη είναι ο δρόμος της ανόδου της ταξικής πάλης, που ξετυλίγεται γύρω από άμεσα καθημερινά οξυμένα προβλήματα και βαδίζει στο δρόμο της ρήξης, της ανατροπής, που θα κοινωνικοποιήσει τον πλούτο, θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, δεν θα πληρώσει το χρέος που δημιούργησε η καπιταλιστική ανάπτυξη”. Σ’ αυτό το δρόμο, που αποτελεί τη μοναδική λύση για το λαό, καλεί το ΚΚΕ.

Η Αλέκα Παπαρήγα επισήμανε επίσης πως όσοι ισχυρίζονται πως είναι φιλολαϊκή λύση η έξοδος από την Ευρωζώνη και η επιστροφή σε εθνικό νόμισμα με παραμονή στην Ε.Ε., είτε αυταπατώνται είτε επιχειρούν να εξαπατήσουν το λαό, καθώς όπως είπε “κρύβουν από το λαό ότι και με τη δραχμή, η Ελλάδα, ως κράτος-μέλος της Ε.Ε., θα πρέπει να εφαρμόσει πιστά όλες τις γενικές, αντιδραστικές και βάρβαρες αποφάσεις της. Τη Συνθήκη της Λισσαβόνας, την ΚΑΠ, τις γενικευμένες ιδιωτικοποιήσεις, τη δραματική μείωση των κοινωνικών δαπανών, την απελευθέρωση των αγορών που γίνεται σε βάρος των μικρών επιχειρηματιών”. Τόνισε ότι είτε με δραχμή, είτε με ευρώ, όσο η εξουσία παραμένει στα χέρια των καπιταλιστών, χειρότερες μέρες θα ετοιμάζουν για το λαό.

Κάλεσε ακόμη τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα τους νέους και τις νέες, να απομονώσουν και να μη δείξουν καμία ανοχή στη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, τονίζοντας ότι είναι η ακραία φωνή αυτού του ίδιου σάπιου συστήματος.

Στο τέλος της ομιλίας της, η Αλέκα Παπαρήγα παρουσίασε συνοπτικά τις θέσεις του ΚΚΕ για τη λαϊκή εξουσία, που θα κοινωνικοποιήσει τα μονοπώλια, θα διαγράψει το χρέος και θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από την Ε.Ε., το ΝΑΤΟ και κάθε ιμπεριαλιστικό οργανισμό, σημειώνοντας πως “η Ελλάδα έχει τις προϋποθέσεις: Έχει βιομηχανική και αγροτική παραγωγή, έχει ορυκτό πλούτο, ειδικευμένο εργατικό και επιστημονικό δυναμικό για να παράγει το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων που έχει ανάγκη ο λαός, αλλά και να συνάψει εμπορικές σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλες χώρες”. Ανέφερε πως αυτές οι δυνατότητες σήμερα υπονομεύονται ή αξιοποιούνται στρεβλά και μακριά από τις λαϊκές ανάγκες, λόγω της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας στα μέσα παραγωγής, λόγω των δεσμεύσεων της Ε.Ε.. Συνεπώς μπορούν να αξιοποιηθούν προς όφελος των λαϊκών αναγκών όταν ο λαός αποφασίσει να λυτρωθεί από τα δεσμά της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας και εξουσίας. Αυτός ο δρόμος, στον οποίο καλεί το ΚΚΕ, σημείωσε η Αλέκα Παπαρήγα, είναι ο μόνος που μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, δωρεάν υπηρεσίες Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού, Πρόνοιας.

Ακολουθεί ηχητικό από την ομιλία…

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments