Παρασκευή , 15 Μαρτίου 2024
Αρχική / Διεθνή Νέα / Βέλγιο: Συλλήψεις υπόπτων στρατολόγησης τζιχαντιστών

Βέλγιο: Συλλήψεις υπόπτων στρατολόγησης τζιχαντιστών

Οι αρχές δεν κατέσχεσαν κανένα όπλο κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους

belgium640_250514

Δύο άνδρες που θεωρούνται ύποπτοι ότι στρατολογούσαν τζιχαντιστές συνελήφθησαν στα τέλη Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες, ενώ εκδόθηκε επείγον σήμα για τον εντοπισμό της μητέρας μιας οικογένειας που ζούσε στην περιοχή των Βρυξελλών κι υπάρχουν υποψίες ότι έχει εγκαταλείψει την χώρα για να μεταβεί στη Συρία μαζί με τα παιδιά της, ηλικίας 3 και 5 ετών, ανακοίνωσε σήμερα η βελγική Δικαιοσύνη.

Στους δύο άνδρες που συνελήφθησαν την 26η Φεβρουαρίου και των οποίων οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει τα στοιχεία τους, απαγγέλθηκε η κατηγορία της «συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση».

Ο ένας, ηλικίας 24 ετών, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ο δεύτερος, ηλικίας 45 ετών, έχει προφυλακιστεί, διευκρίνισε η ομοσπονδιακή εισαγγελία.

Οι αρχές δεν κατέσχεσαν κανένα όπλο κατά τη διάρκεια της σύλληψής τους, της πρώτης που συνδέεται με τζιχαντιστική δράση έπειτα από την ευρεία επιχείρηση που διεξήχθη την 15η Ιανουαρίου στο Βερβιέ (ανατολικά) και στο Μολενμπέκ Σεν Ζαν, στην περιοχή των Βρυξελλών, εναντίον ενός πυρήνα που προετοίμαζε επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων επιβολής της τάξης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Δεν είχε εξακριβωθεί εκ των προτέρων κάποια σύνδεση μεταξύ των 2 ανδρών και του πυρήνα του Βερβιέ ή με άλλα δίκτυα στρατολόγησης που έχουν ήδη αποκαλυφθεί στο Βέλγιο, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα. Οι ερευνητές θέλουν να εξακριβώσουν από πότε δρούσαν οι δύο άνδρες, όπως επίσης τον αριθμό των προσώπων που στρατολογήθηκαν από το δίκτυό τους.

Την ίδια ώρα, μια μητέρα ηλικίας περίπου 30 ετών, η Φατίμα Μπ., έφυγε από το Μολενμπέκ την 13η Φεβρουαρίου μαζί με τους γιους της, ηλικίας 3 και 5 ετών προκειμένου να μεταβεί στη Συρία, μέσω Ολλανδίας και Τουρκίας, γνωστοποίησε σήμερα η εισαγγελία των Βρυξελλών. Η Φατίμα είχε «ριζοσπαστικοποιηθεί» μέσω επαφών της στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ιδίως από έναν από τους αδελφούς της, που βρίσκεται στη Συρία εδώ και πολλούς μήνες, σύμφωνα με το βελγικό Τύπο. Η ίδια έφυγε εν αγνοία του πατέρα, που ενημέρωσε τις αρχές για την εξαφάνισή τους.

«Έως σήμερα τα παιδιά δεν έχουν εντοπιστεί, ούτε στην Τουρκία ούτε στη Συρία. Συνεργαζόμαστε στενά με τους τουρκικές αρχές και πραγματοποιούνται εκτενείς έρευνες για τον εντοπισμό των παιδιών όπως επίσης και του ανήλικου αδελφού της μητέρας που τη συνόδευε», εξήγησε η εισαγγελία.

1

SHARES

FacebookTwitter

Δείτε Επίσης

Α.Ιωαννίδου(Εντεταλμένη διδάσκουσα Université Paris II, Panthéon – Assas, και δικηγόρος Παρισίων)-Δυστυχώς οι «υποσχέσεις» του Ισλαμικού κράτους γίνονται πράξη.

Από: Γιώργος Γκόντζος([email protected])— «Για όλους τους εκπαιδευτικούς , συζήτησα και με φίλους, ήταν τεράστιο το ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments