Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Βαριά ήττα με σκορ 0-11 γνώρισε η Προοδευτική Περάματος από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

Βαριά ήττα με σκορ 0-11 γνώρισε η Προοδευτική Περάματος από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ

 

Βαριά ήττα με σκορ 0-11 γνώρισε η Προοδευτική Περάματος από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ Εθνικής γυναικών.

Η αποστολή για τα κορίτσια της Προοδευτικής ήταν εξ’ ορισμού πολύ δύσκολη απέναντι στην καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, η οποία απέδειξε ότι δεν αστειεύεται και από το πρώτο λεπτό επέβαλε το δικό της νόμο περιορίζοντας τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο.

Το ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική και χαρακτηριστικό της διαφοράς δυναμικότητας των δύο ομάδων είναι ότι πριν καν συμπληρωθεί μισή ώρα παιχνιδιού το σκορ είχε φτάσει ήδη στα επίπεδα του 0-5, με το ημίχρονο να κλείνει στο 0-6.

Ίδιο μοτίβο και στην επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να πατάει γκάζι και να πετυχαίνει άλλα πέντε τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό 0-11.  Απόλυτη πρωταγωνίστρια του αγώνα αναδείχτηκε η Κολομβιανή  Μπετανκούρ, μια από τις ποιοτικότερες παίκτριες της κατηγορίας,  η οποία σημείωσε πέντε γκολ (16′, 24′, 27′, 67′, 76′). Από εκεί και πέρα άλλες δύο φορές σκόραρε  η Σπυριδωνίδου  (19′ πέν., 55′), ενώ από ένα τέρμα σημείωσαν οι Πούλιου (4′), Κακαμπούκη (35′), Στράντζαλη (81′) και Μήτκου (82′).  Η στατιστική του αγώνα κατέγραψε και δύο δοκάρια για τον “δικέφαλο του βορρά”, με τις Κακαμπούκη (7′) και Μήτκα (82′), ενώ σε άλλες δύο-τρεις  περιπτώσεις η Οικονομίδη είπε “όχι” στις τελικές προσπάθειες των παικτριών του ΠΑΟΚ.

Στον αντίποδα, μοναδική καλή στιγμή για την Προοδευτική ένα πλασέ της Μπάσκα στο 80′, με την Παπακωνσταντίνου να αποσοβεί τον κίνδυνο. Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση για τη γιαννιώτικη ομάδα την ερχόμενη Κυριακή (7/4, 16:00), εκτός έδρας, με αντίπαλο την ισόβαθμη Αγία Παρασκευή.

Διαιτησία: Νικολάου (Παπαλαζάρου-Ράπτης)

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ (Α. Κοζανίτης): Οικονομίδη, Σιούλα, Αρσένη, Παπαδημητρίου, Πελεκούδα, Μιχαηλίδου (33′ Υφαντή), Τσιούρη (62′ Ντόβα), Κούκα, Ράπτη, Μήτα (60′ Νικολάου), Μπάσκα

ΠΑΟΚ (Πέριτσα-Νικολάου): Παπακωνσταντίνου, Γεωργίου (51′ λ. τρ. Πατέρνα), Σμιλίκοβιτς, Κακαμπούκη (68′ Σακελλάρη), Στράντζαλη, Πούλιου, Χατζηγιαννίδου, Σπυριδωνίδου (58′ Ντάσιου), Μπετανκούρ, Μήτκου, Γκάτσου (46′ Καραπέτσα)

Κοζανίτης:  “Τεράστια η διαφορά”

Στη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων αλλά και στο γεγονός ότι η δική του ομάδα στερήθηκε των υπηρεσιών τεσσάρων βασικών παικτριών, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της Προοδευτικής, Αντώνης Κοζανίτης.

“Δεν έχω να πω κάτι για το παιχνίδι, καθώς η διαφορά των δύο ομάδων ήταν εμφανής. Παίζαμε με την καλύτερη ομάδα του πρωταθλήματος που έχει παίκτριες που έχουν αγωνιστεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Εκτός όλων των άλλων εμείς σήμερα είχαμε και τέσσερις απουσίες βασικών παικτριών και αυτό έκανε τα πράγματα ακόμα πιο δύσκολα.

Την επόμενη Κυριακή παίζουμε έναν τελικό εκτός έδρας με αντίπαλο την Αγία Παρασκευή. Με νίκη θα είμαστε πολύ κοντά στην παραμονή, κάτι το οποίο θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία για την ομάδα, ενώ και με ισοπαλία θα μπορούμε να ελπίζουμε βάσιμα ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε”.

Καινούρια κερκίδα στο Epirus Sport

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας της Προοδευτικής Περάματος με το αθλητικό κέντρο Epirus Sport  Center, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε τη μεταφορά στο χώρο κερκίδας 80 θέσεων για την εξυπηρέτηση των φιλάθλων που παρακολουθούν τόσο τους αγώνες της γυναικείας ομάδας όσο και αυτούς των τμημάτων υποδομής του ΠΑΣ Γιάννινα.

Η διοίκηση της Προοδευτικής αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει δημόσια τον πρόεδρο του Πνευματικού κέντρου, κ. Κων/νο Γκόγκο, για την τεράστια συμβολή του στην κατασκευή των κερκίδων.

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments