Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / Βιβλιοπαρουσίαση– Βιργινία Ιωαννίδου : Η τέχνη της συντροφικής ζωής

Βιβλιοπαρουσίαση– Βιργινία Ιωαννίδου : Η τέχνη της συντροφικής ζωής

book

 

 

Το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών παρουσιάζει τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 και ώρα 8:30 μ.μ., στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Δ. Χατζής» το βιβλίο της Βιργινία Ιωαννίδου, Η τέχνη της συντροφικής ζωής, το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Γνώση»

Το βιβλίο παρουσιάζουν η Βάσω Παπαδιώτη Αθανασίου, Αν. Καθηγήτρια ψυχολογίας και οικογενειακή θεραπεύτρια, και η συγγραφέας, Βιργινία Ιωαννίδου, ψυχολόγος και οικογενειακή θεραπεύτρια.

Η Βάσω Παπαδιώτη Αθανασίου θα αναφερθεί στις επιπτώσεις που έχει η ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού στην ψυχική υγεία των μελών της οικογένειας. Η συγγραφέας θα μιλήσει για τις δυσκολίες και τις προκλήσεις σε μια μακροχρόνια σχέση. Θα αναπτύξει τους βασικούς παράγοντες που παίζουν ρόλο σε μια συντροφική σχέση:

  • αυτονομία-συντροφικότητα
  •  κατανομή εξουσίας μέσα στη σχέση
  • διαφορετικότητα των δύο φύλων ,

Επίσης, θα συζητηθεί το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες ως προκλήσεις και να συμπεριφερθούν εποικοδομητικά οι σύντροφοι, ώστε η σχέση να είναι πηγή ικανοποίησης και χαράς.

Η Βιργινία Ιωαννίδου σπούδασε ψυχολογία και έκανε μακροχρόνιες μετεκπαιδεύσεις στην ψυχοθεραπεία και στη συστημική εποπτεία στη Γερμανία. Από το 1985 δουλεύει συμβουλευτικά/ψυχοθεραπευτικά με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

Προσφέρει εποπτεία και εκπαίδευση στη συστημική θεραπεία και στη συστημική θεραπεία ζευγαριών σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας στην Ελλάδα και στην Κύπρο. Επίσης προσφέρει συμβουλευτική σε εργασιακά θέματα (coaching) σε άτομα, ομάδες και οργανισμούς.

Είναι μέλος σε αναγνωρισμένες επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Έχει κάνει εισηγήσεις σε επιστημονικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά.

Την άνοιξη του 2012 κυκλοφόρησε το βιβλίο της Η τέχνη της συντροφικής ζωής.

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη του Ινστιτούτου Συστημικής Θεραπείας Θεσσαλονίκης (www.istt.gr).

Η Βάσω Παπαδιώτη – Αθανασίου ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στον Τομέα Ψυχολογίας, Παν/μιου Ιωαννίνων δίδαξε επί χρόνια διάφορα αντικείμενα ψυχολογίας. Ειδικεύτηκε στον κλινικό χώρο στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία. Μετά  την αποχώρησή της από το Παν/μιο Ιωαννίνων, είναι επιστημονική υπεύθυνη του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης & Εκπαίδευσης (www.kesyek.gr ) και της Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας & Παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα συστήματα (www.esythepas.gr ) στα Γιάννενα.

Έχει συγγράψει πολλά άρθρα και βιβλία στο χώρο της ψυχολογίας. Το τελευταίο της βιβλίο: «Οικογένεια και Όρια Συστημική Προσέγγιση» επανεκδόθηκε το 2014, από τις εκδόσεις «Τόπος».

Είναι μέλος σε επιστημονικές εταιρείες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το ΚΕΣΥΕΚ σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κοινωνικής Προστασίας – Αλληλεγγύης και Προσχολικής Ηλικίας (ΟΚΠΑΠΑ) του Δήμου Ιωαννιτών προσφέρει, σε εθελοντική βάση,  ψυχολογική και συμβουλευτική υποστήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη και οργανώνει σεμινάρια για εκπαιδευτικούς και γονείς.

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments