Πέμπτη , 11 Απριλίου 2024
Αρχική / Αθλητικά / Γέμισε χρώμα ο ουρανός των Ιωαννίνων Αθλητές-πιλότοι απ’ όλη την Ελλάδα πέταξαν πάνω από τα Γιάννενα, στηρίζοντας τη διεκδίκηση «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»  

Γέμισε χρώμα ο ουρανός των Ιωαννίνων Αθλητές-πιλότοι απ’ όλη την Ελλάδα πέταξαν πάνω από τα Γιάννενα, στηρίζοντας τη διεκδίκηση «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021»  

πτηση-1προετοιμασίαΠολιτιστική ΠρωτεύουσαΠλατεία Μαβίλη

 

Πάνω από 70 αθλητές-πιλότοι απ’ όλη την Ελλάδα «απογειώθηκαν» την Κυριακή το μεσημέρι από την κορυφή του Μιτσικελίου και πέταξαν πάνω από τη λίμνη και τα Γιάννενα. Ο ουρανός γέμισε χρώμα και το μήνυμα στήριξης στη διεκδίκηση για το «Ιωάννινα-Ήπειρος, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021», ήρθε αυτή τη φορά από … τον ουρανό.

Η εκδήλωση που διοργάνωσε το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων και ο Δήμος Ιωαννιτών, προσέφερε ένα μοναδικό θέαμα σε εκατοντάδες θεατές που συγκεντρώθηκαν στο Μώλο, όπως και σε πολλά σημεία γύρω από τη λίμνη, αλλά και μια ξεχωριστή εμπειρία στους ίδιους τους αθλητές, καθώς ήταν η πρώτη φορά που πραγματοποιούνταν οργανωμένες πτήσεις από το βουνό πάνω από την πόλη, με θέα τη λίμνη και όλο το Λεκανοπέδιο Ιωαννίνων.

Δεκάδες αλεξίπτωτα πλαγιάς και αετοί βρίσκονταν ταυτόχρονα στον ουρανό, δημιουργώντας ένα υπερθέαμα. Εξίσου εντυπωσιακές πτήσεις πραγματοποίησαν τα μηχανοκίνητα αλεξίπτωτα και αετοί, που λόγω της δυνατότητας ελέγχου της πτήσης, μπόρεσαν να πετάξουν  ακριβώς πάνω από το Κάστρο των Ιωαννίνων, τη λίμνη και την πόλη.

Δυνατότητες να καθιερωθούν τα  Γιάννενα ως κέντρο αεραθλητισμού

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ευχαρίστησε τους αθλητές-πιλότους που συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων που κινητοποίησε δεκάδες αθλητές από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι έσπευσαν στα Γιάννενα και δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις συνθήκες που συνάντησαν.

Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιούνται οργανωμένες πτήσεις από την κορυφή του Μιτσικελιού πάνω από τα Γιάννενα και τόσο ο Δήμος Ιωαννιτών, όσο και το Αεραθλητικό Σωματείο Ιωαννίνων, επιδιώκουν να αναδείξουν τη δυνατότητα της περιοχής να καθιερωθεί ως περιοχή για αεραθλήματα επιδόσεων, καθώς διαθέτει από τις ευνοϊκότερες εδαφικές μορφολογίες γι’ αυτό.

Στόχος είναι η φετινή εκδήλωση να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός που μπορεί να έχει πανευρωπαϊκή απήχηση.

«Τα Γιάννενα έχουν τη φυσική δυνατότητα να διαθέτουν ακριβώς πάνω από την πόλη μια πίστα απογείωσης που από τους ειδικούς αξιολογείται ως ιδανική. Ως Δήμος αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά το θέμα αυτό, πρέπει να αναβαθμίσουμε την πίστα, κάτι που μπορεί να προσελκύσει στην περιοχή τους λάτρεις των εναλλακτικών μορφών τουρισμού», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Ο κ. Μπέγκας κατέληξε λέγοντας πως, «είναι σημαντικό να γίνονται ωραία πράγματα στο Δήμο μας και σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε» και τόνισε τη συνεργασία του Δήμου με φορείς και συλλόγους στη διοργάνωση δράσεων που προβάλουν και προωθούν την υποψηφιότητα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου στη διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το έτος 2021.

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments