Κυριακή , 24 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / “Γιάννενα Νέα Εποχή”: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

“Γιάννενα Νέα Εποχή”: Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Νέα Εποχή” αναφέρονται τα εξής:

“Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο συναντήθηκε ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» Μωυσής Ελισάφ και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.

Η συζήτηση ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και επικεντρώθηκε τόσο στο κοινωνικό έργο που επιτελεί η Μητρόπολη όσο και στη συνεργασία που μπορεί να αναπτύξει με τον Δήμο προς όφελος των πολιτών.

Ο κ. Μάξιμος παρουσίασε την δομή της Μητροπόλεως, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και Ανακύκλωσης, που συνεργάζεται με το Καμπέρειο Ίδρυμα και την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.», τονίζοντας τα σημαντικά οφέλη – οικονομικά και περιβαλλοντικά- που προκύπτουν από την συγκεκριμένη δράση.

Αναφέρθηκε στην  αποκατάσταση των κτιρίων της Ιεράς  Μονής Βελλάς, στην δημιουργία πρότυπου τυροκομείου, στην αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου και του  δασυλλίου, ούτως ώστε να καταστεί όλη η περιοχή της Μονής προσβάσιμη στους επισκέπτες.

Επίσης αναφέρθηκε στο Γηροκομείο Ζωσιμάδων, καθώς η Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων επεξεργάζεται σειρά προτάσεων για την αξιοποίηση του  διπλανού κτιρίου, που δεν έχει αποπερατωθεί εδώ και χρόνια.

Συζήτηση έγινε και για το Καφωδείο στην οδό Ανεξαρτησίας για το οποίο εξετάζεται η δυνατότητα μετατροπής του σε Μουσείο.

Από την πλευρά του ο υποψήφιος δήμαρχος Ιωαννίνων Μωυσής Ελισάφ συνεχάρη τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μάξιμο για τις σημαντικές αυτές πρωτοβουλίες και δράσεις της Εκκλησίας.

Εξήρε το έργο που γίνεται και από τις Ενορίες οι οποίες στηρίζουν καθημερινά δεκάδες συμπολίτες με την παροχή φαγητού και ειδών πρώτης ανάγκης.

Τόνισε ότι θα είναι και ο ίδιος συνεργάτης και αρωγός στις ενέργειες της Εκκλησίας, που προάγουν την πόλη των Ιωαννίνων και βοηθούν ουσιαστικά όλους τους συμπολίτες μας.”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments