Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: “Με έξι τρία η απόφαση της οικονομικής επιτροπής”

Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή: “Με έξι τρία η απόφαση της οικονομικής επιτροπής”

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή” αναφέρονται τα εξής:

Με ψήφους έξι/τρία η οικονομική επιτροπή αποφάσισε να ακυρώσει τον διαγωνισμό για την αντικατάσταση των λαμπτήρων.

Με έξι μέλη στην οικονομική επιτροπή,δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία, ο Υπουργός κος Θεοδωρικάκος διασφάλισε «την λειτουργία» του Δήμου και η Δημοτική αρχή «πιστή στις αρχές της»το έκανε πράξη. Συνεπώς όλο και πιο συχνά η Δημοτική αρχή θα καταφεύγει στο επιχείρημα ότι ο λαός την εξέλεξε για να εφαρμόσει το πρόγραμμά της.

Συνέπεια της απόφασης της Δημοτικής αρχής, μια καθυστέρηση άλλων δύο χρόνων στην εξοικονόμηση ενέργειας για τον Δήμο με την πιο απλή εφαρμογή που είναι η αντικατάσταση λαμπτήρων.

Η εξοικονόμηση ως φιλοσοφία και πρακτική απαιτεί δράσεις σε όλους τους τομείς από την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων,την παράγωγή ενέργειας με την αξιοποίηση τουηλίου και την δημιουργία αυτόνομων ενεργειακά σχολικών μονάδων καθώς και πρωτοβουλίες για αξιοποίηση των πτηνοτροφικών και ζωικών αποβλήτων που πνίγουν το λεκανοπέδιο και εκεί πραγματικά απαιτούνται ευρύτερες συνεργασίες.

Από ότι φαίνεται η Δημοτική αρχή πνίγηκε σε μια κουταλιά νερό.

Ακούσαμε αρκετές δικαιολογίες ακόμη και κινδυνολογίες για μαύρη τρύπα στον προϋπολογισμό συνεπώς η συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι αναπόφευκτη και αυτό έπρεπε να γίνει με πρωτοβουλία της Δημοτικής αρχής, αφού δεν έγινε, η πρωτοβουλία ανήκει στις παρατάξεις.

Αυτό και θα γίνει, για να ενημερωθούν οι δημότες, να αναδειχθεί η ουσία του προβλήματος, να λειτουργήσει η δημοκρατία και να αποδείξει ότι ακόμη και αν δεν είναι «αποτελεσματική» είναι πιο ωφέλιμη για όλους μας.

 

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments