Πέμπτη , 21 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / «Γιάννενα Τώρα»: Συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα επισκέψεων της Παράταξης

«Γιάννενα Τώρα»: Συνεχίζεται εντατικά το πρόγραμμα επισκέψεων της Παράταξης

Σε ανακοίνωση της παράταξης “Γιάννενα Τώρα” αναφέρονται τα εξής:

“Η Δημοτική Παράταξη «Γιάννενα Τώρα» και αυτό το Σαββατοκύριακο συνέχισε εντατικά τις επαφές με τους δημότες, καθώς επίσης και τις επί τόπου επισκέψεις σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Γραμματείας της.

Το Σάββατο 6/4 αντιπροσωπεία της Παράταξης και ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας επισκέφθηκαν την περιοχή Σεισμοπλήκτων, μια από τις «αδικημένες» γειτονιές της πόλης, παρά το ότι βρίσκεται μόλις δύο βήματα από το κέντρο της πόλης.

Μετά από συζητήσεις με τους συνδημότες και από επιτόπου επισκέψεις διαπίστωσαν και εδώ το ίδιο μοτίβο: Εγκατάλειψη, πρόχειρες παρεμβάσεις λόγω προεκλογικής περιόδου για το «θεαθήναι» και κανένα ενδιαφέρον για τα θέματα της περιοχής, τα οποία δεν είναι δυσεπίλυτα, αλλά όμως χρειάζεται κάποιος να ενδιαφερθεί γι αυτά…

Κυρίως οι κάτοικοι στην περιοχή αυτή εστίασαν τα παράπονα τους πέρα από το ότι «όλοι οι άλλοι τους θυμούνται προεκλογικά και μόνο» στο ζήτημα της παρέμβασης στην οδό Νικολάτου και στον κυκλικό κόμβο που περιλαμβάνει, τον οποίο χαρακτηρίζουν προβληματικό, ενώ υποστηρίζουν ότι η παρέμβαση για την υποτιθέμενη αισθητική βελτίωση της περιοχής τελικά κατάφερε να δημιουργήσει μόνο κυκλοφοριακό πρόβλημα σε μια περιοχή που δεν είχε.

Επίσης, ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τους κατοίκους στο προβληματικό γήπεδο της περιοχής (ξηρό, χωρίς χλοοτάπητα), αλλά και στην έλλειψη χώρων για παιδιά – παιδικές χαρές.

Την επόμενη μέρα Κυριακή 7/4, η παράταξη επισκέφθηκε την περιοχή Ανατολής όπου και εδώ έγινε αποδέκτης σοβαρών παραπόνων από τους πολίτες για εγκατάλειψη της περιοχής τους, για απροθυμία παρεμβάσεων κ.α., μοτίβο παραπόνων που επαναλαμβάνεται συνεχώς και σταθερά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της περιοχής ευθύνης του Δήμου Ιωαννιτών και δεν μπορεί να είναι τυχαίο…

Από τις συναντήσεις στην περιοχή Ανατολής αναδείχθηκε ότι οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται για την απαγόρευση του καπνίσματος είναι επιλεκτικοί, πράγμα που δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού για τις επιχειρήσεις της περιοχής. Η παράταξη τόνισε ότι είναι απόλυτα υπέρ της εφαρμογής των κανονισμών για όλους, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις και υποσχέθηκε ότι θα αναλάβει σχετική πρωτοβουλία με προ ημερησίας διατάξεως ερώτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο επικεφαλής Α. Μπαρτζώκας αποχωρώντας δήλωσε: «Δεν μας εκπλήσσει πια: Και εδώ έργα που είναι μόνο στις μακέτες και στις …μελέτες, ουδεμία πρόνοια για την βελτίωση της ποιότητα ζωής των πολιτών, αδιαφορία και απαξίωση από τη Δημοτική Αρχή και σε αυτή την περιοχή, ακριβώς όπως σε όλο τον υπόλοιπο Δήμο. Ευτυχώς, σύντομα όλα αυτά θα αποτελούν παρεθλόν, πράγμα για το οποίο ηχηρά θα φροντίσουν οι συνδημότες μας σε λίγους μήνες».

Στην επίσκεψη στα Σεισμόπληκα συμμετείχαν εκτός του Α. Μπαρτζώκα, οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δ. Πάνου, Χ. Αθανασόπουλος, Κ. Βασιλείου, Γ. Γοργόλης, Α. Μάγκου-Γαλάρη, Τ. Μιχαηλίδης, Ε. Μπετούνη, Χ. Νάκας, Ρ. Τσέλιου-Σίμου και Μ. Φαρσαρώτας, ενώ στην επίσκεψη στην περιοχή Ανατολής οι: Χ. Αναγνωστόπουλος, Κ. Βασιλείου, Γ. Γοργόλης, Ε. Ζιώγα, Α. Μάγκου-Γαλάρη, Ε. Μακρή, Ε. Μπετούνη, Α. Στεργίου-Γιαννακοπούλου, Ρ. Τσέλιου-Σίμου και Η. Χούσος.”

 

Δείτε Επίσης

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ: “ΣΤΗΣ ΤΖΑΜΑΛΑΣ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΡΙΞΕ ΚΑΘΕ «ΜΑΣΚΑΡΑ»”

Στη φωτιά της Τζαμάλας με μουσική, χορό και μπόλικο τσίπουρο, κρασί και φασολάδα οι εργαζόμενοι ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments