Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Πρέντζας: Κέρδη για τις επιχειρηματικές ελίτ – εντατικοποίηση, ανασφάλεια, εργατικά ατυχήματα και φτώχεια για το λαό.

Γιώργος Πρέντζας: Κέρδη για τις επιχειρηματικές ελίτ – εντατικοποίηση, ανασφάλεια, εργατικά ατυχήματα και φτώχεια για το λαό.

Σε γραπτή δήλωσή του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας αναφέρει τα ακόλουθα:

“«Η ΧΗΤΟΣ ΑΕΒΕ – Ζαγόρι είναι ένα θαύμα καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πάνω από 48 εκ. έσοδα το 2017 και εκτίναξη της κερδοφορίας κατά 90,7% (6,37εκ. €). Με στήριξη της Περιφέρεια Ηπείρου μέσω της υπαγωγής των επενδύσεων της στον αναπτυξιακό νόμο (4399/16) διασφάλισε επιδότηση εκατομμυρίων ευρώ, φορολογικές απαλλαγές. Ο Δήμος Ιωαννίνων προχώρησε σε διαγραφή προστίμου αξίας 1,4 εκ €».

«Με τέτοια στήριξη θα περίμενε κανείς αντίστοιχη βελτίωση των αμοιβών και των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων, των πραγματικών δημιουργών αυτού του πλούτου. Η πραγματικότητα όμως είναι πολύ διαφορετική».

«Μεγάλος αριθμός εργαζομένων αναγκάζεται να εργαστεί με συμβάσεις ορισμένων μηνών, σε καθεστώς εντατικοποίησης, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες. Το τελευταίο σοβαρό εργατικό ατύχημα που καταγγέλθηκε από το Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών, αποδεικνύει με δραματικό τρόπο τις συνέπειες αυτής της πολιτικής. Αποδεικνύεται στη πράξη ότι κέρδη και λαϊκές ανάγκες είναι ασυμβίβαστα».

Τα παραπάνω δήλωσε Γ. Πρέντζας υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», στην περιοδεία του την Δευτέρα 18 Μαρτίου 2019 στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου εμφιάλωσης.

Μιλώντας στους εργαζόμενους θύμισε ότι το ΚΚΕ έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια να ανοίξει μέσα στα εργοστάσια το ερώτημα ποιος είναι αυτός που δημιουργεί την κρίση, την ανεργία. «Φταίνε τα εργατικά δικαιώματα και η πάλη μας για να τα υπερασπιστούμε ή αυτή η πολιτική που εφαρμόζεται; Αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήρια ψήφου μπροστά στις εκλογές. Γιατί πρέπει να αξιοποιηθεί η πείρα των τελευταίων ετών».

«Υπάρχει δύναμη που μπορούν οι εργαζόμενοι να είναι σίγουροι ότι αν τη στηρίξουν θα μείνει στο πλάι τους, είναι το ΚΚΕ και η «Λαϊκή Συσπείρωση» που αναγνωρίζει ότι χωρίς αυτούς δεν μπορεί να παραχθεί αυτός ο τεράστιος πλούτος».

«Με δυνατό το ΚΚΕ θα δυναμώσει και οι δικοί τους πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες τους».”

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments