Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γιώργος Πρέντζας: Προτεραιότητα να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του σημερινού, χρεοκοπημένου για τον λαό, “παραγωγικού μοντέλου”

Γιώργος Πρέντζας: Προτεραιότητα να ανοίξει ο δρόμος ανατροπής του σημερινού, χρεοκοπημένου για τον λαό, “παραγωγικού μοντέλου”

Σε συνέντευξη του 0 υποψήφιος Περιφερειάρχης ΗΠΕΙΡΟΥ Γιώργος Πρέντζας ανέφερε τα εξής:

Τα βασικά προβλήματα των βιοπαλαιστών αγροτοκτηνοτρόφων της Ηπείρου, όπως και ολόκληρης της Ελλάδας, είναι η ληστεία του κόπου τους από εμποροβιομήχανους, τραπεζίτες και κράτος, καθώς και η έλλειψη ουσιαστικής προστασίας από τις φυσικές καταστροφές. Πρόκειται για προβλήματα που επιταχύνουν το ξεκλήρισμα τους, την επιδείνωση της θέσης τους, την εγκατάλειψη καλλιεργειών (π.χ στα εσπεριδοειδή), την παράδοση του ζωϊκου κεφαλαίου, τη δάσωση αγροτικών εκτάσεων.

Τα “οράματα” περί “ανάπτυξης” και “επιχειρηματικότητας” που ενστερνίζεται τόσο η σημερινή Περιφερειακής Αρχή του κ. Καχριμάνη όσο και οι υπόλοιπες δυνάμεις που θέλουν να γίνουν “χαλίφης στη θέση του χαλίφη”, συνεπάγονται επιδείνωση των όρων επιβίωσης του λαού μας.

Το ίδιο και οι αυταπάτες που καλλιεργούν κυβέρνηση και Περιφέρεια ότι λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων μπορεί να δώσει η σύσταση της «διεπαγγελματικής» Φέτας. Ένας μηχανισμός προώθησης των προτεραιοτήτων των μεγαλοεπιχειρηματιών που συστήνεται με βάση κανονισμό της ΚΑΠ και εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Αυτό αποδεικνύεται και από τη σύνθεση της νεοσυσταθείσας διεπαγγελματικής Φέτας όπου κυριαρχούν γαλακτοβιομήχανοι και μεγαλοκτηνοτρόφοι – διαχρονικοί “τρόφιμοι” των υπουργείων.

Όλοι δηλαδή αυτοί που, μαζί με την κυβέρνηση, προτάσσουν πλευρές όπως η “νοθεία” του γάλακτος και η “ανάγκη τήρησης των προδιαγραφών παραγωγής” για να συσκοτίζουν πλήρως την πραγματική αιτία της κατάρρευσης των τιμών του πρόβειου και αίγειου γάλακτος, που είναι η μονοπώληση παραγωγής και εμπορίας της Φέτας από μια χούφτα μονοπώλια, τα οποία θησαυρίζουν από τις εξαγωγές.

Επίσης, είναι προκλητικό το γεγονός ότι σχεδιάζεται για τη λειτουργία αυτού του νέου καπέλου της ΚΑΠ να πληρώνουν οι κτηνοτρόφοι 1,5-2 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Η αιτία των συσσωρευμένων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι εντοπίζεται στην Κοινή Αγροτική Πολιτική της ΕΕ που προωθεί τον ανταγωνισμό για το κέρδος και την οποία υλοποιεί μαζί με την κυβέρνηση και η Περιφερειακή Αρχή, μοιράζοντας τα κοινοτικά κονδύλια σε μια χούφτα επιχειρήσεις που λυμαίνονται τον πλούτο της περιοχής μας.

Έτσι, εκτοξεύθηκαν τα κέρδη για τους γαλακτοβιομήχανους με ρεκόρ εξαγωγών μέσα στη κρίση, υλοποιώντας επενδυτικά προγράμματα όπως η ΗΠΕΙΡΟΣ στη περιοχή μας που έχει εξαγγείλει επενδυτικό πρόγραμμα για δημιουργία φάρμας 2000 προβάτων. Την ίδια στιγμή οι κτηνοτρόφοι εκβιάζονται να πουλάνε το γάλα τους πολύ κάτω του κόστους παραγωγής και η εργατική-λαϊκή οικογένεια περιμένει τις προσφορές των σούπερ μάρκετ για να αγοράσει “πιστοποιημένα” ηπειρώτικα προϊόντα όπως η Φέτα “ΠΟΠ”, το κοτόπουλο κ.α.

Επίσης αποδεικνύεται η απόλυτη πολιτική ταύτιση του κ. Καχριμάνη και του έτερου υποψηφίου περιφερειάρχη κ. Ριζόπουλου ο οποίος, κατά την επίσκεψή του στην ΠΙΝΔΟ εξέφρασε μιας ίδιας ποιότητας ψέμα με του κ. Καχριμάνη, δήλωσε ότι η πολύμορφη στήριξη των επιχειρήσεων θα μειώσει την ανεργία αποκρύπτοντας το γεγονός ότι χειροτέρευσαν οι συνθήκες εργασίας με την εντατικοποίηση να σπάει κόκκινο, με δουλειά στο σφαγείο ακόμη και την ΚΥΡΙΑΚΗ του ΠΑΣΧΑ, επεκτάθηκαν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, αντικαταστάθηκαν παλιοί εργαζόμενοι με νέους που στοιχίζουν φθηνότερα μέσα από προσλήψεις μέσω προγραμμάτων του ΟΑΕΔ και δεν παίρνουν το ανθυγιεινό επίδομα, σοβαρές ελλείψεις των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας. Θέλουν να κρύψουν την αλήθεια ότι καμία Περιφερειακή – τοπική πολιτική δεν μπορεί να μειώσει τη φτώχεια και την ανεργία, όσο η γενική πολιτική της χώρας έχει ως προτεραιότητα τα συμφέροντα και την κερδοφορία του κεφαλαίου.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση απέρριψε τις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ, την Δευτέρα  16/4, για φτηνό ρεύμα και πετρέλαιο στους αγρότες. Την ίδια ώρα όμως πρόσφερε απλόχερα σωρό από νέα προνόμια, νέες φοροαπαλλαγές και επιχορηγήσεις με επιπλέον δεκάδες εκατομμύρια ευρώ «ζεστό» χρήμα στους επιχειρηματικούς ομίλους!

Μπροστά σ΄αυτή την κατάσταση η μόνη διέξοδος για τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους είναι η οργάνωση τους σε αγροτικούς συλλόγους, η κοινή πάλη μαζί με τους εργατοϋπαλλήλους και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα ενάντια σε ΕΕ – κυβερνήσεις – μονοπώλια.

Στις εκλογές του Μαϊου μπορούν να ενισχύσουν αποφασιστικά το ΚΚΕ παντού και να τιμωρήσουν όλους αυτούς που στηρίζουν την ΕΕ, τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου. Να καταδικάσουν τους  υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ, έδιναν κάλπικες υποσχέσεις περί “χρυσών κουταλιών”, “ευημερίας”, “σύγκλισης” και “σταθερής ανάπτυξης”, συνεχίζουν και σήμερα να σπέρνουν αυταπάτες και ψέματα.

Ένα ισχυρό ΚΚΕ σε Βουλή – Ευρωβουλή και ισχυρή «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια αποτελούν την καλύτερη εγγύηση γιατί η ψήφος στο ΚΚΕ και στην «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» μένει εκεί που δόθηκε, επιστρέφει στον λαό και το κίνημά του, γίνεται δική του δύναμη.

Με ισχυρό ΚΚΕ παντού δημιουργούνται οι προϋποθέσεις να ανοίξει ο δρόμος ώστε τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας να περάσουν στους πραγματικούς παραγωγούς του πλούτου.

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments