Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Πολιτισμός / … αύριο στη 13:00 ανταμώνουμε γύρω από τη… “Μουσική Κερασιά” με παραδοσιακά τραγούδια από τη Μακεδονία και την Ήπειρο! Επιμέλεια – Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

… αύριο στη 13:00 ανταμώνουμε γύρω από τη… “Μουσική Κερασιά” με παραδοσιακά τραγούδια από τη Μακεδονία και την Ήπειρο! Επιμέλεια – Παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη

Από: Εβίτα Θεοχάρη

Η «Μουσική Κερασιά» 

κάθε Κυριακή, 13:00 – 14:00

σας προσφέρει μελωδικά κεράσματα…

όμορφα παραδοσιακά τραγούδια της Ελλάδος,

διασκευές αυτών, αλλά και νέες δημιουργίες!

Ανταμώνουμε …

στο χοροστάσι της καρδιάς μας,

… σε μια εκπομπή μουσικής και λόγου

με λαογραφικό – ενθογραφικό περιεχόμενο!

Εκλεκτοί προσκεκλημένοι

φιλοξενούνται στη «Μουσική Κερασιά»

και μας παρουσιάζουν το έργο τους! 

Συντονιστείτε …

στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων 

98, 7 / www.dimotikoradiofono.gr 

 

Στην αυριανή  «Μουσική Κερασιά»  σας παρουσιάζουμε δύο αφιερώματα σε δύο αξιόλογα μουσικά συγκροτήματα,  με σημαντική παρουσία στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής! Στο πρώτο ημίωρο θα ταξιδέψουμε μουσικά με τα Χάλκινα Ηχοχρώματα από τη Μακεδονία. Από το 2006, έτος ίδρυσης του συγκροτήματος, η ανοδική πορεία του αποδεικνύει το μεράκι των μελών, την αφοσίωση στο αντικείμενό τους και την αγάπη του κόσμου, που τους υποστηρίζει σταθερά ! Έχουν κυκλοφορήσει 4 ψηφιακούς δίσκους με τραγούδια από τη Μακεδονία: “Χορεύοντας στη Μακεδονία“, “Μακεδονικές μελωδίες“, “Στους ήχους της Μακεδονικής Παράδοσης” και “Στις πηγές της Καρατζόβας“. Στο ενεργητικό τους , επίσης, υπάρχει μία πληθώρα συμμετοχών σε συναυλίες, φεστιβάλ, εκπομπές, συνέδρια, ποικίλου περιεχομένου πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις κ.λπ. τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει στη συμμετοχή τους στη μεγάλη συναυλία “Τα μυστικά της Εγνατίας” στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού, που ήταν αφιερωμένη στις μουσικές της βόρειας Ελλάδας.

Τα Χάλκινα Ηχοχρώματα αποτελούν οι: Σάββας Ιωάννου – κλαρίνο, Συμεών Ντίνης – τρομπέτα, Ιωάννης Πέγιου – τρομπέτα, Σταύρος Μήσιος – πλήκτρα και Εμμανουήλ Καρκαρέτσης – τύμπανα.

 

Στο δεύτερο ημίωρο στη Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη φιλοξενούνται τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Ηπείρου, ερμηνευμένα εξαιρετικά από την Κομπανία Βέρδη . Μεγάλη η ιστορία του συγκροτήματος, αρχής γενομένης από το 1970! Αμέτρητες οι εμφανίσεις τους, εντός και εκτός Ελλάδος, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές, σε μουσικοχορευτικές παραστάσεις, σε φεστιβάλ, σε γλέντια, πανηγύρια κ.ά. Έχουν συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις ψηφιακών δίσκων, όπως στη διπλή συλλογή “Γλώσσα μου γλυκειά μου γλώσσα” και πρόσφατα, το 2018, κυκλοφόρησαν νέα δισκογραφική δουλειά, που τιτλοφορείται ως: “Τα βιώματά μας“. Η Κομπανία Βέρδη λίγους μήνες νωρίτερα κέρδισε το πρώτο Βραβείο (Sweepstakes) για τον καλύτερο και την καλύτερη μουσική στο μεγαλύτερο Φεστιβάλ μουσικής και χορού της Αμερικής, μαζί με το χορευτικό συγκρότημα “Oikogeneia“.

Τα μέλη της Κομπανίας Βέρδη είναι: ο Κώστας Βέρδης – κλαρίνο, ο Βαγγέλης Βέρδης – ντέφι, ο Στέφανος Βέρδης – βιολί και Μιχάλης Βέρδης – λαούτο.

 

Συντονιστείτε… 98,7/www.dimotikoradiofono.gr 

Επιμέλεια & παρουσίαση: Εβίτα Θεοχάρη!

 Αναζητήστε τη σελίδα της εκπομπής στο facebook: Μουσική Κερασιά, με την Εβίτα Θεοχάρη

 

Δείτε Επίσης

Π.Μπαλοπούλου(“επέκεινα χώρα”)- “Πρόσκληση” για την ταινία ΑΝΑΠΑΡΑΣΤΑΣΗ στη Βίτσα .Η ιστορία και οι στόχοι του Οργανισμού “επέκεινα χώρα”

Από:Γιώργος Γκόντζος(ggontzos@yahoo,gr)—Πρόσκληση για  να παρακολουθήσουν  την ταινία ” Αναπαράσταση”  του Θεόδωρου Αγγελόπουλου στην Βίτσα Ζαγορίου, ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments