Τρίτη , 16 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ)-Έχει σημασία να κλείσει η αξιολόγηση όχι με όρους που επιθυμούν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ και η Γερμανική πλευρά-Το 2017, πανθομολογούμενα ,θα είναι χρονιά ανάπτυξης- Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προσλάβει εκπαιδευτικούς, η Νέα Δημοκρατία που πριν από δυο χρόνια απέλυε εκπαιδευτικούς ,απέλυε σχολικούς φύλακες.

Γ.Στέφος (ΣΥΡΙΖΑ)-Έχει σημασία να κλείσει η αξιολόγηση όχι με όρους που επιθυμούν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ και η Γερμανική πλευρά-Το 2017, πανθομολογούμενα ,θα είναι χρονιά ανάπτυξης- Η ΝΔ καλεί την κυβέρνηση να προσλάβει εκπαιδευτικούς, η Νέα Δημοκρατία που πριν από δυο χρόνια απέλυε εκπαιδευτικούς ,απέλυε σχολικούς φύλακες.

stefos

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])–   «Πρέπει   να κλείσει η αξιολόγηση  γιατί βρισκόμαστε μέσα σε ένα πρόγραμμα που ,κατά την δική μας εκτίμηση ,τους υπολογισμούς μας ,σύμφωνα με αυτά που βαδίζουμε και πιστεύουμε ότι θα γίνουν, τον Αύγουστο του 2018 θα μας βγάλει από τα μνημόνια και θα μας δώσει την δυνατότητα να βγούμε στις αγορές. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα μπορεί να υπάρχει αυτή η επιτροπεία ,η οποία δεν χρειάζεται να εξηγήσουμε τι είναι και πως ακριβώς λειτουργεί…. Έχει σημασία  να κλείσει η αξιολόγηση όχι με όρους που επιθυμούν οι δανειστές και κυρίως το ΔΝΤ και η Γερμανική πλευρά,δηλαδή με περαιτέρω επιβαρύνσεις για τους πολίτες , αλλά έτσι ακριβώς όπως είχαμε συμφωνήσει με βάση τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας και με βάση την τήρηση των συμφωνηθέντων». Αυτό τόνισε ο Γιάννης Στέφος ,βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων, μιλώντας στην εκπομπή  «ό,τι πεις εσύ»  (Γιώργος Γκόντζος) , στο δημοτικό ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Απαντώντας σε ερώτηση για την αισιόδοξη πρόβλεψη περί έτους ανάπτυξης το 2016 και αν αυτό επιβεβαιώθηκε, σημείωσε μεταξύ άλλων  ότι  « το 2016 έκλεισε χωρίς ελλείμματα  , έγινε μια προσπάθεια η κοινωνία να κρατηθεί όρθια , έγινε μια προσπάθεια να λειτουργήσουν τα δημόσια σχολεία ,τα δημόσια νοσοκομεία .Έγινε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της ανθρωπιστικής κρίσης  και αυτό σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό το έχουμε πετύχει»,  έκανε λόγο για «μείωση της ανεργίας»και πρόσθεσε πως   «το 2017 ,πανθομολογούμενα, θα είναι χρονιά ανάπτυξης «

Σε άλλο σημείο ανέφερε ότι « η τάξη των μικρομεσαίων ,των μικροεπαγγελματιών , των αυτοαπασχολούμενων  πλήττεται περισσότερο από κάθε άλλον» και σημείωσε ότι « η κυβέρνηση θα πρέπει να δει το θέμα περισσότερο ρεαλιστικά σε ότι αφορά αυτές τις επαγγελματικές ομάδες  σε σχέση με την φορολογία και τις ασφαλιστικές  εισφορές».

Για το θέμα των προσλήψεων στην Παιδεία και την Υγεία τόνισε πως αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις ,στην Παιδεία θα υπάρξει πρόβλημα και η Υγεία θα καταρρεύσει, μίλησε για την πολιτική από το 2010 από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ  («πλήρης διάλυση») και αναφερόμενος στην ΝΔ είπε :  « Με το δικό μου χιούμορ να χαιρετήσω την ανακοίνωση της ΝΔ που καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεσες προσλήψεις. Η ΝΔ καλεί  την κυβέρνηση να προσλάβει εκπαιδευτικούς. Η  Νέα Δημοκρατία που πριν από δυο χρόνια απέλυε εκπαιδευτικούς ,απέλυε σχολικούς φύλακες. Είναι για γέλια και για κλάματα..».Τέλος παρουσιάστηκε αισιόδοξος  για ανακοίνωση προσλήψεων εκπαιδευτικών ,ζήτημα που θα συζητηθεί σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ακούστε την συνέντευξη

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments