Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Γ.Σχίζας-Η Ελλάδα ιδανική για πλωτά αιολικά πάρκα. Η κλιματική αλλαγή δεν χρειάζεται ανεμογεννήτριες στα ψηλά βουνά για να αντιμετωπιστεί

Γ.Σχίζας-Η Ελλάδα ιδανική για πλωτά αιολικά πάρκα. Η κλιματική αλλαγή δεν χρειάζεται ανεμογεννήτριες στα ψηλά βουνά για να αντιμετωπιστεί

 

Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—– Στον θετικό ρόλο  των «πλωτών αιολικών  πάρκων» , και στην αρνητική για την φύση εγκατάσταση ανεμογεννητριών σε ορεινούς όγκους , αναφέρθηκε ο Γιάννης Σχίζας, υπεύθυνος –διαχειριστής του  ιστολόγιου  oikologein.blogspot.gr, σε συνέντευξή του (Ηχητικό ΕΔΩ)στην εκπομπή «ό,τι πεις εσύ» (Γιώργος Γκόντζος), στο δημοτικό ραδιόφωνο ψηλά Ιωαννίνων.

Σημείωσε αρχικά: « Η κλιματική αλλαγή δεν χρειάζεται ανεμογεννήτριες στα ψηλά βουνά για να αντιμετωπιστεί.Αρκούν τα 16.000 χιλιόμετρα του παράκτιου χώρου επί πέντε μίλια που εκτείνεται αυτός ο παράκτιος χώρος ,μας κάνει συνολικά ένα μέγεθος 150.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων, μέσα σ’ αυτά τα χιλιόμετρα μπορεί άνετα να τοποθετηθεί  μια ανεμογεννήτρια».

Στην αναφορά του στα πλωτά αιολικά πάρκα υπογράμμισε: «Πρόκειται για βιδωτά αιολικά πάρκα τα οποία στέκονται ουσιαστικά στον πυθμένα και τα οποία μπορούν να παράγουν άφθονη αιολική ενέργεια, από την στιγμή μάλιστα που οι άνεμοι είναι συνήθεις στις παραθαλάσσιες , θαλάσσιες περιοχές, είναι πιο συνήθεις από ότι σε περιοχές που είναι ορεινές, όπου υπάρχουν σημαντικά κενά στην αιολική απόδοση.»

Σε άλλο σημείο τόνισε ότι «η Ελλάδα πρέπει να προσανατολιστεί στους στόχους του 2030, πρέπει να προωθήσει τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και παράλληλα να προσαρμοστεί στην υπεράκτια αιολική ενέργεια», τονίζοντας πως « η Ελλάδα είναι ιδανική για τα πλωτά αιολικά πάρκα».

Για το κόστος ανέφερε ότι «το κόστος είναι αυξημένο αυτή την στιγμή για τα πλωτά αιολικά πάρκα, όμως στην πορεία της εκτέλεσης αυτών των έργων το κόστος αυτό διαρκώς θα μειώνεται διότι είναι γεγονός πως όσο αυξάνει η κλίμακα της παραγωγής τόσο μειώνεται το κόστος»

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments