Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Κάλεσμα του ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για νέα παρέμβαση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Κάλεσμα του ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων για νέα παρέμβαση στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο

Από την Νικολέτα Γκούντα

Να αποσυρθεί κάθε θέμα που αφορά την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας στο Δήμο Ιωαννιτών, θα απαιτήσουν με μαζική συγκέντρωση οι εργαζόμενοι και σήμερα στις 18:30 το απόγευμα έξω από το Δημαρχείο . Μετά την χθεσινή διακοπή του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων, οργανώνει  νέα κινητοποίηση, προκειμένου η Δημοτική Αρχή να μην προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας της Δ.Ε. Ανατολής και Περάματος. “Πρόκειται για ολοκληρωμένο σχέδιο της Δημοτικής Αρχής η παραχώρηση της καθαριότητας σε ιδιώτες, σχέδιο που επιβεβαιώθηκε από την επίσκεψη του Πρωθυπουργού που έκανε λόγο για ευκαμψία των διαδικασιών που αφορούν την καθαριότητα” τόνισε σε δήλωσή της η Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων κ. Τίνα Ζέκα.

Παράλληλα ο Αντιπρόεδρος ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Βασίλης  Γκιτάκος ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι ιδιωτικοποιήσεις θα οδηγήσουν σε κλείσιμο της υπηρεσίας και σε απολύσεις ενώ  υπογράμμισε πως “Η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας είναι παράτυπη και παράνομη και αυτό θα το αποδείξουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο”. Στο ίδιο κλίμα ο Γενικός Γραμματέας  ΠΟΕ-ΟΤΑ κ. Βασίλης Πετρόπουλος δήλωσε: “Πρέπει να ανοίξει μια συζήτηση για να βελτιωθούν οι παροχές καθαριότητας από πλευράς του Δήμου και να κλείσει σήμερα δια παντός κάθε συζήτηση ιδιωτικοποίησης”.

Επιπλέον ο κ. Στέφανος Σαββόπουλος αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής επιτροπής ΑΔΕΔΥ αφού χαρακτήρισε πρωτοφανές το γεγονός πως συγκλήθηκε Δημοτικό Συμβούλιο την ημέρα πανελλαδικής απεργίας, τόνισε: “Δίνουμε τελευταία ευκαιρία στον Δήμαρχο κ. Μωυσή Ελισάφ να αποσύρει το θέμα της ιδιωτικοποίησης και να καλέσει σε διάλογο τους εργαζομένους”. Τέλος ο κ. Δήμήτρης Θεοδωρίδης μέλος του Γενικού Συμβουλίου ΠΟΕ-ΟΤΑ επισημαίνοντας πως το μέλημα του Δημάρχου θα έπρεπε να είναι ο εκσυγχρονισμός των δημόσιων υπηρεσιών  δήλωσε “Η παράδοση δημόσιων υπηρεσιών σε ιδιώτη δείχνει αδυναμία του Δημάρχου να διαχειριστεί μία κατάσταση”.

Ακούστε το Ηχητικό Εδώ:https://www.youtube.com/watch?v=I7UDwznOFgE&feature=youtu.be

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments