Παρασκευή , 12 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δήμαρχος Ζίτσας-Να εφαρμοστούν τα προγράμματα κολύμβησης και στα Δημοτικά σχολεία Δήμων της περιφέρειας

Δήμαρχος Ζίτσας-Να εφαρμοστούν τα προγράμματα κολύμβησης και στα Δημοτικά σχολεία Δήμων της περιφέρειας

epixΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Την εφαρμογή των προγραμμάτων κολύμβησης  και στα δημοτικά σχολεία Δήμων της περιφέρειας ζητά με επιστολή του προς τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος. Στην ανοιχτή επιστολή την οποία κοινοποιεί και προς τους βουλευτές Ιωαννίνων ο Δήμαρχος Ζίτσας ζητά να γίνουν πράξη οι εξαγγελίες προκειμένου να πάψουν να δημιουργούνται «Δήμοι δύο ταχυτήτων με πολίτες προνομιούχους και μη».

Ειδικότερα ο κ.Μ. Πλιάκος αναφέρει τα εξής: «Με ιδιαίτερη ικανοποίηση διαβάσαμε την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Γενικής Γραμματείας  Αθλητισμού σύμφωνα με την οποία  ξεκίνησε υπό την αιγίδα των Υπουργείων Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, καθώς και με τη συνεργασία της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για παιδιά της Γ΄ και της Δ΄ τάξης Δημοτικών σχολείων της Αττικής.

Το πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ξεκίνησε ήδη σε δέκα κολυμβητήρια της Αττικής, ενώ από τη σχολική χρονιά 2016-2017 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Θα θέλαμε ωστόσο να σας ζητήσουμε να κάνετε πράξη την εν λόγω εξαγγελία και  από τη νέα σχολική χρονιά το συγκεκριμένο πρόγραμμα να εφαρμοστεί και για τους μαθητές Δημοτικών σχολείων  Δήμων της περιφέρειας.

 Να μας συγχωρήσετε για την δυσπιστία που εκφράζουμε ως προς τα εξαγγελλόμενα  αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που από τα Υπουργεία ανακοινώνονται προγράμματα τα οποία εφαρμόζονται, υποτίθεται πιλοτικά σε συγκεκριμένους Δήμους, με προοπτική να επεκταθούν στη συνέχεια και σε άλλους  και οι εξαγγελίες παραμένουν απλά στα χαρτιά.

Δεν θα ανεχθούμε λοιπόν τη συνέχιση τακτικών που δημιουργούν Δήμους δύο ταχυτήτων με πολίτες προνομιούχους και μη. Ευελπιστούμε πως το εν λόγω πρόγραμμα που υλοποιείτε δεν θα έχει το σχεδιασμό και την τύχη του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας».»

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments