Δευτέρα , 11 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Με δύο  «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύθηκαν και τη φετινή χρονιά  οι παραλίες  Λούτσας και  Βάλτου του Δήμου Πάργας.

Με δύο  «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύθηκαν και τη φετινή χρονιά  οι παραλίες  Λούτσας και  Βάλτου του Δήμου Πάργας.

61828581Από:Γιώργος Γκόντζος–Με δύο  «Γαλάζιες Σημαίες» βραβεύθηκαν και τη φετινή χρονιά  οι παραλίες  Λούτσας και  Βάλτου του Δήμου Πάργας.Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί το πλέον αναγνωρίσιμο διεθνώς οικολογικό σύμβολο ποιότητας και απονέμεται από το 1987, υπό αυστηρές προϋποθέσεις, σε ακτές  και μαρίνες. Προκειμένου να βραβευθεί κάθε έτος μια ακτή με  «Γαλάζια Σημαία», πρέπει  εκτός από την εξαιρετική ποιότητα των υδάτων της, να ικανοποιεί  συνολικά 33 κριτήρια  τα οποία σχετίζονται με την προστασία του φυσικού της πλούτου  και του παράκτιου χώρου, την καθαριότητα, την πληροφόρηση, την οργάνωση,  την ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.

Ο Δήμαρχος Πάργας κ. Αντώνης Νάστας με αφορμή τη  βράβευση δήλωσε:

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι  που καταφέραμε για άλλη μία χρονιά να ανεμίζουν στις δύο  ακτές μας, της Λούτσας και του Βάλτου, Γαλάζιες Σημαίες. Ο Δήμος Πάργας  είναι ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της Ηπείρου και  επειδή το συγκεκριμένο βραβείο  αποτελεί  το βασικό κριτήριο επιλογής για τα μεγάλα τουριστικά γραφεία του εξωτερικού  και του εσωτερικού, είμαι βέβαιος ότι το γεγονός αυτό θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό   την επισκεψιμότητα της περιοχής μας. Σαν Δήμος, θα συνεχίσουμε με συστηματικό τρόπο την προσπάθεια ώστε και άλλες παραλίες μας να αποκτήσουν τα επόμενα χρόνια Γαλάζιες Σημαίες».

Δείτε Επίσης

Πέτρος Μπελέρης στο Δ/Ρ : «Η δίκη και η απόφαση είναι «μία τιμωρία της ελεύθερης ψήφου. Μία τιμωρία της δημοκρατίας….»

Λίγες ώρες μετά την ολοκλήρωση της πρώτης πράξης της δίκης ΠΑΡΩΔΙΑ  και την καταδικαστική απόφαση ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments