Παρασκευή , 29 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για τρέχοντα θέματα

Δηλώσεις του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλεξ. Καχριμάνη για τρέχοντα θέματα

Σε διάφορα θέματα επικαιρότητας αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαντώντας  σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Συγκεκριμένα:

  • ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΥΦ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε στην Πρέβεζα με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τρέχοντα ζητήματα που αφορούν τον τομέα ευθύνης του και ιδίως για τις εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπιστούν ενόψει μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων που έχουν προγραμματιστεί στην Ήπειρο. Επίσης τον ενημέρωσε για τις ενέργειες που έχουν γίνει εκ μέρους της Περιφέρειας για το Πανηπειρωτικό Κλειστό Γυμναστήριο κλπ.
  • ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΤΑΦΥΓΙΑ: Ο Περιφερειάρχης με αφορμή την προώθηση του έργου αναβάθμισης του αλιευτικού καταφυγίου Μύτικα Πρέβεζας στο Πρόγραμμα Ελλάδα- Ιταλία, με προϋπολογισμό 2.960.000 ευρώ, αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας – μέσω προγραμματικών συμβάσεων με τους κατά τόπους Δήμους- να εκπονήσει μελέτες και να προχωρήσει τις διαδικασίες αδειοδότησής τους.
  • ΛΙΜΝΗ ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ: Υπάρχει σαφής βελτίωση της κατάστασής της σε σχέση με άλλες χρονιές, τόνισε ο Περιφειάρχης, τονίζοντας ότι θα υπάρξουν πολύ καλύτερα αποτελέσματα με την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου του Δήμου Ιωαννιτών. Πρόσθεσε πως στο πλαίσιο εκπόνησης του Master Plan γίνονται συζητήσεις για πρωτοβουλίες που πρέπει να ληφθούν και για τις επιμέρους μελέτες εφαρμογής που πρέπει να εκπονηθούν στη συνέχεια.
  • ΓΕΦΥΡΑ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗ: Η αξιοποίηση της περιοχής γέφυρας Παπαστάθη του ποταμού Αράχθου, είναι μια νέα προοπτική για τον φυσιολατρικό τουρισμό, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και μετά τις συναντήσεις που είχε στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώθηκαν εκεί. Με μικρές παρεμβάσεις- όπως είπε- μπορεί ο τόπος να γίνει σημείο αναφοράς, επισκέψιμος και να εκτελούνται πλόες με βάρκες μέχρι τη γέφυρα της Πλάκας.

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments