Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Ειδήσεις Ιωαννίνων / Διαδρομές του νέου ελληνισμού –   Συλβάνα Χρυσακοπούλου, «Η αρχαία φιλοσοφία ως θεραπεία της ψυχής και η επίδρασή της στον χριστιανισμό»  

Διαδρομές του νέου ελληνισμού –   Συλβάνα Χρυσακοπούλου, «Η αρχαία φιλοσοφία ως θεραπεία της ψυχής και η επίδρασή της στον χριστιανισμό»  

22-2Από:Γιώργος Γκόντζος–Στο πλαίσιο των διαλέξεων υπό τον τίτλο Διαδρομές του νέου ελληνισμού που συνδιοργανώνονται από Το Πρόγραμμα Mεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων  και  το Πνευματικό Κέντρο  του Δήμου Ιωαννιτών στην αίθουσα «Δ. Χατζής»,  τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, ώρα 20.30, θα μιλήσει η κ.  Συλβάνα Χρυσακοπούλου, Επίκουρος καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίαςμε θέμα:

 «Η αρχαία φιλοσοφία ως θεραπεία της ψυχής

και η επίδρασή της στον χριστιανισμό»

            Η Συλβάνα Χρυσακοπούλου είναι Επίκουρη Καθηγήτρια Αρχαίας Ελληνικής Φιλολογίας στην Φιλοσοφική Σχολή Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Σορβόννη (Paris IV), όπου και συνέγραψε την διδακτορική της διατριβή με θέμα την γένεση και την  συστηματική συγκρότηση της έννοιας της Μεταφυσικής στην προπλατωνική Φιλοσοφία (υπό έκδοση στη γαλλική γλώσσα από τον εκδοτικό οίκο Peeters). Κατά την διάρκεια του διδακτoρικών της σπουδών έλαβε ερευνητική υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Cambridge (Clare College). Μετά την απόκτηση του διδακτορικού της τίτλου έλαβε ερευνητική υποτροφία από την Scuola Normale Superiore, όπου μετέφρασε υπό τον Glenn Most τον Πλατωνικό Παρμενίδη στην αγγλική, έργο που κυκλοφόρησε το 2010 στον οίκο Parmenides Publishing. Το 2011 διοργάνωσε Διεθνές Συνέδριο με θέμα τον Παρμενίδη του Πλάτωνα στο ΚΑΜ της Κρήτης. Τα Πρακτικά του Συνεδρίου κυκλοφόρησαν υπό την επιμέλειά της το 2014 στην αγγλική και στην γαλλική από την Πανεπιστημιακή Επετηρίδα Dialogue του Καναδά σε ειδικό τεύχος. Έχει διδάξει στο Πανεπιστήμιο Πατρών και Κρήτης κι έχει εργασθεί ως ερευνήτρια στο Ίδρυμα και στην Βιβλιοθήκη της Βουλής των Ελλήνων, ενώ έχει θητεύσει ως λογογράφος και ως υπεύθυνη ακαδημαϊκών θεμάτων στο Υπουργείο Εξωτερικών και στο Υπουργείο Αμύνης αντιστοίχως. Από το 2014 διδάσκει στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Δείτε Επίσης

Α.Στύλογλου-Η επικαιρότητα της ΣΥΝΘΗΚΗΣ της ΛΩΖΑΝΗΣ

  Από:Γιώργος Γκόντζος([email protected])—- Στοιχεία  για  την Συνθήκη της Λωζάνης ,διευκρίνιση  γιατί την προσδιορίζει  ως “συνθήκη  ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments