Παρασκευή , 22 Μαρτίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Ουσιαστικά αποτελέσματα για σημαντικά θέματα του Δήμου Ιωαννιτών είχε η σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Γ. Υποδομών

Ουσιαστικά αποτελέσματα για σημαντικά θέματα του Δήμου Ιωαννιτών είχε η σύσκεψη εργασίας με τον Γ.Γ. Υποδομών

σύσκεψη με ΔΕΔΕΑπό:Γιώργος Γκόντζος–Σε ουσιαστικά αποτελέσματα για την προώθηση τεσσάρων σημαντικών ζητημάτων που απασχολούν το Δήμο Ιωαννιτών, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο Δημαρχείο και στην οποία μετείχαν, ο Γ.Γ. Υποδομών, Γιώργος Δέδες και συνεργάτες του, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, οι Αντιδήμαρχοι Ανάπτυξης & Προγραμματισμού, Θανάσης Μανταλόβας και Υποδομών, Γιάννης Λιόντος, και ο Βουλευτής Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Στέφος.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρωτοβουλία του κ. Δέδε να επισκεφθεί την περιοχή και για την ουσιαστική συνεργασία που είχε με τη Δημοτική Αρχή, ενώ ο Γ.Γ. υποδομών υπογράμμισε  πως «είχαμε μια συνεργασία σε πολύ υψηλό επίπεδο, γιατί από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών τέθηκαν άρτια τεχνικά τεκμηριωμένα θέματα, με μεγάλη αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή και έχουμε υποχρέωση να είμαστε αρωγοί».

Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν στη συνάντηση εργασίας ήταν τέσσερα:

  1. ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων είναι ένα θέμα που διατηρεί «ψηλά στην ατζέντα της η Δημοτική Αρχή και είναι ώρα να έχουμε αποτελέσματα», όπως είπε ο κ. Μπέγκας και είναι ένας κρίκος «σημαντικός για τις υποδομές της πόλης», όπως πρόσθεσε ο κ. Δέδες.

Σε ότι αφορά τα (πολύπαθα εδώ και χρόνια)  έργα αναβάθμισης του αεροδρομίου, ο Γ.Γ. Υποδομών διαβεβαίωσε πως μπήκαν πλέον σε θετική πορεία και είναι πραγματικό το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης τους για τις αρχές του 2017 – όπως προβλέπεται μετά την τελευταία παράταση-  κι αυτό γιατί «είναι εξασφαλισμένη και θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση η χρηματοδότηση τους», όπως δήλωσε ο κ. Δέδες.

Σε ότι αφορά στην πτητική αξιοπιστία που εξασφαλίζει η τοποθέτηση συστήματος στο Αεροδρόμιο, με πρωτοβουλία του Γ.Γ. Υποδομών οριστικοποιήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα –συγκεκριμένα για την Πέμπτη 17 Μαρτίου – ένα σύσκεψη στην Αθήνα, με τη συμμετοχή του Διοικητή της ΥΠΑ.

Σε αυτή τη σύσκεψη, όπως σημείωσε ο κ. Μπέγκας «είμαστε έτοιμοι για να κάνουμε μια τελική, ξεκάθαρη κουβέντα και να ορίσουμε δεσμευτικά χρονοδιαγράμματα». Ο κ. Δέδες από την πλευρά του τόνισε πως «γίνεται προσπάθεια με την ΥΠΑ, για να έχουμε γρήγορες απαντήσεις για τα ραδιοβοηθήματα».

 

  1. Έκτακτη χρηματοδότηση 2.000.000 ευρώ στο Δήμο Ιωαννιτών

Είναι ήδη δρομολογημένη από το Υπουργείο Υποδομών η χρηματοδότηση του Δήμου Ιωαννιτών με 2.000.000 ευρώ και πρόκειται «να τρέξει» άμεσα, όπως είπε ο Γενικός Γραμματέας.

Τα μισά από αυτά τα χρήματα  αφορούν στη χρηματοδότηση για την αποκατάσταση ζημιών από την περσινή θεομηνία και τα υπόλοιπα αφορούν στην αποκατάσταση οδικών δικτύων.

 

  1. Έργα στα δίκτυα της ΔΕΥΑΙ

Έχει ξεκινήσει από προηγούμενη συνάντηση του Δημάρχου με το ΓΓ Υποδομών, η συζήτηση που αφορά στη χρηματοδότηση δικτύων όμβριων, στο Δήμο Ιωαννιτών, μια συζήτηση που συνεχίστηκε και στη σημερινή συνάντηση και βρίσκει  θετική διάθεση από  την πλευρά του Υπουργείου.

Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοτική Αρχή κι αυτό γιατί είναι γνωστό πως στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ η ΔΕΥΑΙ θα προχωρήσει το μεγάλο έργο που ολοκληρώνει δίκτυα αποχέτευσης σε ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου που στερείται αποχέτευσης. Ωστόσο τα δίκτυα για τα όμβρια που απαιτούνται στις συγκεκριμένες περιοχές δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη από το νέο ΕΣΠΑ και η Δημοτική Αρχή επιδιώκει να βρει λύσεις για τη χρηματοδότηση τους σε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών.

Η ΔΕΥΑΙ έχει ξεκινήσει προκαταρκτική μελέτη για να προϋπολογίσει το κόστος κατασκευής όμβριων δικτύων και με την ολοκλήρωση της, ο Γ.Γ. Υποδομών εξέφρασε τη διάθεση να βοηθήσει στην εξεύρεση λύσης για τη χρηματοδότηση.

 

  1. Κόμβοι εισόδου στην πόλη των Ιωαννίνων

«Ένας και μάλιστα κακά σχεδιασμένος κόμβος εισόδου της Εγνατίας στην πόλη των Ιωαννίνων δεν είναι αρκετός, όταν μάλιστα ολοκληρωθεί και η Ιόνια        Οδός», σημείωσε στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων κι έκανε γνωστό πως συμφωνήθηκε με το Γ.Γ. Υποδομών να «μελετήσουμε άμεσα για να δώσουμε απαντήσεις» σε δύο επίπεδα τόσο στην αναβάθμιση του υπάρχοντος κόμβου όσο και στη δυνατότητα κατασκευής του δεύτερου κόμβου στην άλλη πλευρά του Λεκανοπεδίου.

Στη δήλωση του ο κ. Δέδες σημείωσε πως «κόμβοι, αεροδρόμιο, Ιόνια και Εγνατία οδός, υποδομές του Δήμου Ιωαννιτών, είναι ζητήματα με κορυφαία αναπτυξιακή σημασία για την περιοχή και είναι πρωταρχικά και στην αναπτυξιακή ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών. Τα θέματα που τέθηκαν από την πλευρά του Δήμου Ιωαννιτών ήταν άρτια τεχνικά τεκμηριωμένα και έχουμε υποχρέωση να σταθούμε αρωγοί. Η παρουσία μας σήμερα εδώ αυτό υποδηλώνει και μέσα από τη στενή συνεργασία θα έχουμε γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα».

 

 

 

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 11.03.2024 – ώρα 18.00.

  ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments