Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Αρχική / Επικαιρότητα / Δύο μεγάλα οδικά έργα και το Τέμενος Ιμαρέτ προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου

Δύο μεγάλα οδικά έργα και το Τέμενος Ιμαρέτ προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου

Τρία  ακόμη σημαντικά  έργα δρομολογεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς μετά από αίτημα που υπέβαλλε στις 15 Μαρτίου 2019,  εξασφάλισε τις αντίστοιχες πιστώσεις- 8.200.000 ευρώ συνολικά-   από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Η σχετική απόφαση υπογράφτηκε την Παρασκευή 5 Απριλίου 2019 από τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη.

Τα δύο αφορούν βελτίωση των οδικών υποδομών: Πρόκειται για τη βελτίωση/ασφαλτόστρωση  του δρόμου Άρτα- Ευρυτανία (τμήμα Αστροχώρι- Μεγαλόχαρη- Δήμου Τετραφυλλίας – β΄ φάση) το οποίο δίνει άλλη διάσταση στη συγκοινωνία και επικοινωνία των δύο όμορων περιφερειακών ενοτήτων. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 5.000.000 ευρώ.

Το δεύτερο έργο, με προϋπολογισμό 2.200.000 ευρώ, αφορά τη νέα είσοδο- μερική  παράκαμψη της Φιλιππιάδας από τον κόμβο Καμπής της Ιόνιας οδού, έργο που αναμένεται να αμβλύνει το κυκλοφοριακό φορτίο που δέχεται σήμερα το κέντρο της πόλης.

Το τρίτο έργο, για το οποίο εγκρίθηκε πίστωση 1.000.000 ευρώ, εντάσσεται στον τομέα του Πολιτισμού. Είναι η βελτίωση- αποκατάσταση του Οθωμανικού Τεμένους Ιμαρέτ, μνημείο – σύμβολο για την πόλη της Άρτας. Οι μελέτες ολοκληρώθηκαν με τη συμβολή της Περιφέρειας Ηπείρου, τα τεύχη δημοπράτησης είναι έτοιμα από την Π.Ε. Άρτας και αναμένεται η τυπική έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Την ικανοποίησή του για την ένταξη των έργων στο ΠΔΕ εξέφρασε σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος ανάφερε και τα εξής:

«Η θετική εξέλιξη και κυρίως η επικείμενη υλοποίηση των τριών έργων είναι αποτέλεσμα της προετοιμασίας που έγινε από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας/Π.Ε. Άρτας,  της συνεργασίας που υπήρξε με τις συναρμόδιες, κατά περίπτωση,  υπηρεσίες και  της τεκμηρίωσης του αιτήματός μας που έγινε αποδεκτό από τον Υφυπουργό κ. Στάθη Γιαννακίδη, με τον οποίο έχουμε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Πρόκειται για τρία έργα, το καθένα με τη δική του σημασία για τις τοπικές κοινωνίες και τα οποία εντάσσονται στο πλαίσιο της ισόρροπης ανάπτυξης της Ηπείρου.Βελτιώνουμε τις υποδομές, αυξάνουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο, ενισχύουμε τις προοπτικές ανάπτυξης των περιοχών μας, με βάση τις ανάγκες και τα πλεονεκτήματά τους».

 

Δείτε Επίσης

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων στις 03.04.2024 – ώρα 18.00.

Έχοντας υπόψη της διατάξεις των άρθρων 67 και 65 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) όπως ...

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments